Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Karácsonyi hangulatot varázsolt a DEKOM a gyerekeknek

Immár hagyománnyá vált, hogy változatos programokkal, emellett ajándékokkal, több tonna élelmiszerrel, gyógyszerekkel, ruhákkal kedveskedik a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja – a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatával közösen – a rászoruló gyerekeknek; idén 20  gyermekotthonban élő fiatalnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Tasi Sándor alelnök és Komolay Szabolcs alpolgármester is részt vett az ajándékosztáson. A 2015. december 12-én reggeltől késő délutánig tartó jótékony eseményen több debreceni nevezetességet látogattak meg a gyerekek.

A programok reggel 8 órakor kezdődtek, amikor a Böszörményi úton lévő Fogyatékos Gyermekek Intézetébe látogatott el a DEKOM a Mikulással közösen, ahol orvosi vizsgálatokat, egészségügyi szűrést is végeztek a szakemberek.

Ezt követően a Debreceni Repülőtéren többek között igazi utasszállító repülőgépben nézelődhettek a gyerekek, majd kevéssel dél után a Nagytemplomban vezették végig őket. Itt kapták meg a gyerekek – többek között – Tasi Sándortól és Komolay Szabolcstól a meglepetés-ajándékokat, akik ezután Dr. Késmárky András, a DEKOM vezetője és csapata, valamint Tasi Sándor társaságában beültek a főhajó padsoraiba, ahol együtt hallgatták meg a Nagytemplomról szóló érdekességeket. A fiatalokat egész nap kísérő Lala-bohóc és Bohócdoktor természetesen innen sem hiányozhatott.

A karácsonyi hangulatban közös ebéddel, majd a Nagyerdei Stadionban a DVSC labdarúgó-csapata bajnoki mérkőzésének megtekintésével folytatódott a program. Végül az Agóra Tudományos Élményközpontban a felejthetetlen élmények mellett a gyerekek ismeretei is bővültek.


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: