Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nyíradonyban és Hajdúböszörményben is növekednek a gondoskodás virágai

A Méltóság mezeje program kilencedik évében Debrecen mellett több Hajdú-Bihar megyei település is csatlakozott a kezdeményezéshez. 2015 őszén Berettyóújfalu, Vámospércs, Hajdúhadház, valamint legutóbb Nyíradony és Hajdúböszörmény gyerekei is nárciszhagymákat ültetett az emberi méltóság jegyében.

Kondásné Erdei Mária, Nyíradony polgármestere, emlékeztetett rá az ünnepek közeledtével a Méltóság mezeje program mondanivalója még inkább fontos, hiszen „sokan lehetnek a környezetünkben, akik család vagy törődés nélkül élnek, akiken segíteni kell, hogy ne érezzék magukat egyedül”.


Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke a program kapcsán megemlítette, bízik benne, hogy minél több megyei oktatási intézménybe eljut a Méltóság mezeje program üzenete. Egyúttal az alelnök kifejezte reményét, hogy a most csatlakozott települések népszerűsíteni fogják a programot, valamint annak szellemiségét továbbviszik és átadják más településeknek is.


Porkoláb Gyöngyi, a Méltóság mezeje program vezetője a Kölcsey Ferenc Gimnázium és Általános Iskola diákjainak zenés-táncos produkciója láttán elmondta mennyire örül, hogy ilyen élettel teli, a táncban, verselésben örömüket lelő fiatalokat lát, akik azt jelképezik, hogy bár az elesettekről, a gondoskodásról, az élet méltósággal való befejezéséről szól elsősorban ez a program, ám ugyanakkor az élet körforgásáról és szeretetéről is.


Nyíradony után Hajdúböszörményben is elültették a gondoskodás virágait. Az ottani polgármester, Kiss Attila kiemelte, a törődés lényege nem csak a betegekkel való foglalatosságban rejlik, hanem abban is, amikor olyanokról gondoskodunk, akik elesettek vagy egyszerűen csak idősek, illetve élethelyzetükből kifolyólag erre a törődésre rászorulnak.


A hajdúböszörményi virágültetésen Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke az úgynevezett „jó gyakorlatokról”, ezek megyei kereséséről beszélt, amelyek keretében igyekeznek megtalálni azokat a programokat a térségben, amelyek előreviszik a gondoskodás újraértelmezését és példával szolgálnak mindenki számára. Az alelnök megemlítette azt is, hogy a civil szervezetek segítése ebben a témában igen fontos.


Porkoláb Gyöngyi Méltóság mezeje program vezetője a gyerekek nyelvére lefordítva adta át a program lényegét. Elmondta, hogy az embereknek is éppolyan simogatásra, becézgetésre, törődésre van szükségük, mint akár ezeknek a virágoknak. A hagyományokhoz híven Nyíradonyban és Hajdúböszörményben is több száz léggömböt engedtek a levegőbe, a kis cetliken rájuk írt kívánságokkal. Porkoláb Gyöngyi úgy fogalmazott, hogy ezek a kívánságok eljuthatnak azokhoz a szeretteinkhez is, akik valami miatt messze élnek tőlünk vagy már nem lehetnek közöttünk.


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: