Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Az ország első gyerek-felnőtt oktatási galériája nyílt Debrecenben

A „Small World interaktív ismeretterjesztő, oktatási és művészeti galéria megvalósítása Debrecenben” című uniós projekt – amelyre a pályázatot 2012. szeptember végén nyújtotta be a Védangyal Kft. – a napokban befejeződött. Ez alkalomból (2016. január 14-én) átadták a fantáziavilágot és szerepjátékokat magában foglaló játszóházat, amely Debrecenben, a Széchenyi utca 64. szám alatt, négy emeleten járható végig gyerekeknek és felnőtteknek – télen-nyáron. Az ünnepélyes megnyitón a fővédnök, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke mondott köszöntőt.

A megyei elnök beszédében kiemelte, hogy turisztikai szempontból is jelentős beruházás valósult meg, hiszen négy évszakon át folyamatosan látogatható a Small World. Emellett a gyerekek – korukból adódóan – fogékonyak az újra, ezért sokat számít, hogy ilyen élvezetes módon, szerepjátékokon keresztül tanulhatnak ezen a helyen, miközben játszanak is egyben, majd azt is kiemelte, hogy ezt a nagy, 420 négyzetméteres területet kiválóan töltötték meg tartalommal, ami valóban leköti a látogatók figyelmét, logikai, fejlesztő feladatokkal fűszerezve mindezt. Pajna Zoltán a családok közös kikapcsolódásának jelentőségét hangsúlyozta, amire a Small Worldben bármikor lehetősége nyílik, akár a helybélieknek, akár a környéken vagy a városban megszálló turistáknak.

Katona Erzsébet, az újonnan átadott létesítmény vezetője elmondta, hogy a projekt igazán nagy feladatot rótt ki rá és férjére, valamint családjára, hiszen egy üres telken kellett magát az épületet is felépíteni, majd abban a tartalmas galériát kialakítani. A projekt összköltsége több mint 140 millió forint volt, aminek a 70%-át 100 millió forint értékű, vissza nem térítendő uniós támogatást elnyerve tudtak finanszírozni.

A galéria belső értékeit adó játékparkot a tervek szerint időnként teljesen kicserélik majd – figyelembe véve a látogatók igényeit is –, ám az első időszak szinte teljesen a közismert Playmobil figurákra épül, amelyek a szerepjátékokat erősítik a fiatalokban. Ezt egészítik ki változatos kialakítású minigolf pályák. A Small World birodalmát első alkalommal a Szoboszlói Úti Általános Iskola második osztályának tanulói nagy örömmel vehették birtokukba, kipróbálva minden játékot és kérdéssort.

Jegyárakról és egyéb érdekességekről a Small World hivatalos honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: