Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Negyven új munkahelyet teremtettek Berettyóújfaluban

Újabb, 3000 négyzetméteres csarnokkal bővült az Epack zsineggyár, ahol a 2009-es alapítás óta 4 ezer tonnáról 20 ezerre nőtt a zsinegek, valamint 25 ezer tekercsről 280 ezerre a legyártott hálók száma, a foglalkoztatottak létszáma pedig 55 főről majdnem 300-ra emelkedett. A cég – amely a piacvezető izraeli TAMA csoportjába tartozik – bevétele 750 millióról 16 milliárd forintra emelkedett nem egészen egy évtized alatt. Az új csarnokot 2016. január 19-én adták át, de további fejlesztéseket tervez a vállalat, így – a tervek szerint – a megye foglalkoztatottságát javítja ezután is. Az ünnepélyes alkalomból Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is köszöntőt mondott.

„Kötöző zsineg – jó üzlet megkötése – kötődés az üzletfelek, valamint Berettyóújfalu és a világ között” – az Epack Kft. fő profiljának számító zsineggyártásból kiindulva kezdte beszédét Pajna Zoltán. A megyei elnök komoly innovációnak nevezte azt, amit az Epack az elmúlt nem egészen egy évtizedben véghez vitt, majd elmondta, hogy a jövőben is erre kell koncentrálni, de ehhez felkészült szakemberek kellenek. Pajna Zoltán szerint ennek a termékcsoportnak van jövője, amire az itt dolgozók a bizonyítékok, hiszen folyamatosan egyre több embert kell felvenni, ez pedig azt is jelenti, hogy a cég növekszik és ide érdemes befektetni.


Sokan nem is gondolják, hogy ha egy általánosan ismert terméket használnak, a termelés, gyártás vagy éppen a szállítás, tárolás során szükség van ezekre a zsinegekre, tehát szinte mindenhez köthető – mutatott rá a zsinegek kiterjedt felhasználási területeire Győrfi Sándor, az Epack Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető fontosnak ítélte meg a 2013-as évet, amikor a TAMA anyavállalat lépett egyet ismét, felismerve a zsineggyártás további fejlesztésének szükségességét, és további fejlesztéseket vitt véghez Magyarországon is. Győrfi Sándor beszélt a hazai körülmények előnyeiről (alacsony infláció, támogatások, a viszonylag stabilan gyenge forint például), ugyanakkor a hátrányokat is megemlítette – mondván ezeken kell javítani. Két dolgot emelt ki ezen a téren: a nem kellő mennyiségben rendelkezésre álló szakképzett munkaerőt, valamint a logisztikai infrastruktúra fejletlenségét.


Az utóbbi témához kapcsolódva jelentette ki Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, hogy valóban, Berettyóújfalu még nincs kellőképpen bekapcsolva az úthálózatba, ám egyfelől ezen is dolgoznak, vagyis, hogy a logisztikai infrastruktúra fejlődjön, másfelől szerinte éppen ezért is nagy tett az Epack Kft-től, hogy a térség legnagyobb adóját befizető cége. Példamutató bátorságnak nevezte a politikus azt, hogy éppen a gazdasági válság éveiben, 2009-ben fogott nagy beruházásokba a cég, sőt, maga az Epack is ekkor alakult meg.


Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere újabb nagy ugrásnak tartja az új csarnok átadását a város és a cég életében. Nagy lehetőség Berettyóújfalu, sőt a térség számára, hogy újabb munkahelyeket teremtenek az Epack fejlődésével, mivel ez egyfajta pozitív referenciát ad róluk a lehetséges beruházók felé.


Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ország legdinamikusabb módon fejlődő megyéjének nevezte Hajdú-Bihart, amihez az Epack nagyban hozzájárult. Továbbá az iparkamara vezetője úgy gondolja, hogy hamarosan akár a megye top 10 cége között találhatjuk a zsineggyártó vállalat nevét, ha ilyen ütemben gyarapodik. 



Dori Ivzori, a TAMA Hungary vezérigazgatója teljes megelégedettségének adott hangot, kiemelve azt, hogy annak idején szinte természetesnek érezték, hogy Berettyóújfalura essen a választásuk, amikor egy új leányvállalat magyarországi létrehozásáról döntöttek.

































hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: