Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Debrecen ismét az ökölvívás fővárosa lett

Négy napon keresztül zajlanak a 60. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny küzdelmei Hajdú-Bihar megye székhelyén. A majdnem harminc országból érkezett több mint 150 sportoló nem csak számában, de – a mezőny összetételét látva – minőségében is kiemelkedő a közelmúlthoz képest, hiszen világversenyek győzteseit, érmeseit, a közelgő riói olimpia résztvevőit is láthatja a publikum az Oláh Gábor utcai Sportkomplexumban. 2016. február 3-án, szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) alelnöke, Pajna Zoltán is részt vett a megnyitón.

A szokásoknak megfelelően már kora délután elkezdődtek a selejtezők a nyitó napon, majd a program közepén, két mérkőzés között vonultak fel az országok képviselői nemzetük zászlóival. Beszédet mondott Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, valamint Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke, amiben kitértek arra, amire méltán büszkék a helybéliek, vagyis, hogy Európa legrangosabb tornái között jegyzik még mindig a Bocskait. Sőt, Barcsa Lajos mini-világbajnokságnak nevezte az idei rendezvényt, ami nem túlzás, hiszen a nagy európai boksznemzetek mellett többek között Brazíliából, Kanadából vagy éppen Marokkóból is eljött egy-egy küldöttség.

A szövetség elnöke korábban is kifejtette már, hogy a Bocskai emlékverseny nem csak saját rangja miatt, hanem azért is fontos állomása az éves versenynaptárnak, mert komoly nemzetközi szintű erőfelmérő a számos magyar ökölvívónak, akit ide neveznek.

Hajdú-Bihar megyéből két klub négy sportolója indult az idei Bocskain. A hajdúhadházi és debreceni bázissal is rendelkező DVSC-ből Kovács Dávid (56 kg) és Nagy Bence (91 kg), a hajdúsámsoni és nyíradonyi, valamint ugyancsak debreceni kötődéssel is bíró HISE-ből pedig Siroki János (56 kg) és a súlycsoportjában címvédő, kétszeres Európa-bajnok Varga Miklós (60 kg). Mellettük egy másik címvédő, a szupernehézsúly magyar bajnoka, Bernáth István (HISE) az utolsó pillanatban, könyöksérülés miatt volt kénytelen visszalépni. Szintén Hajdú-Bihar megye hírnevét öregbíti a derecskei Kádár Sándor, aki nemzetközi minősítésű ökölvívó-bíróként dolgozik a 60. Bocskai emlékversenyen.





















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: