Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdú-Bihar megye sportéletének kincsei

Az év sportolóit és edzőit, valamint csapatát választották meg a Hajdú-bihari Napló játékában, amely során az interneten lehetett szavazni a legnépszerűbbekre, valamint a sport rovat munkatársai szakmai szempontok alapján döntöttek a szerintük legjobbakról.

A debreceni Centrum Hotelben megrendezett ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részéről Tasi Sándor alelnök, Debrecen Megyei Jogú Város részéről pedig Barcsa Lajos alpolgármester adott át díjakat. Mellettük az elismerés megálmodója, a Hajdú-bihari Napló képviseletében Fodor István a Naplót kiadó Russmedia Kft. ügyvezető igazgatója és Ratalics László az újság főszerkesztő-helyettese adta át a díjakat Boros Norberttel, a sport rovat vezetőjével.  A fotógaléria a HBMÖ Facebook oldalán tekinthető meg.


Tasi Sándor köszöntőjében Ernest Hemingway-től idézett, aki szerint a sport becsületességre vagy az emelt fővel történő veszítésre tanít meg bennünket. A lemondásról szólva megemlítette azokat a nehéz időszakokat, amelyek egy-egy versenyig telnek, mérhetetlen sok edzésen keresztül. A végén a sportolók díja maga az elért eredmény, az elismerés. Tasi Sándor a példaképek fontosságáról is beszélt, hiszen a díjátadáson jelenlévő kiemelkedő tehetségű sportolók mind azok a jövő tehetségei vagy akár csak egy hétköznapi, sportolni vágyó számára. “Hajdú-Bihar megye – önöknek köszönhetően – szerencsére bővelkedik példaképekben” – jelentett ki a megyei önkormányzat alelnöke, aki arra is kitért, hogy a megyei önkormányzat hosszú ideje támogatja a jó tanuló, jó sportoló fiatalokat, akikre büszkék vagyunk mindannyian.


Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere szintén a világszintű megyei sportolókat méltatta, és utalt rá, hogy sportösztöndíjat indít el a város a közeljövőben, amelyen keresztül az arra érdemeseket támogatják majd. Barcsa Lajos feltette a költői kérdést is, miszerint “Miért támogatjuk a versenysportot?”. Válaszában az alpolgármester a versenysport példalép teremtő hatására utalt, ami mindenkire ösztönzőleg hat, ezért túlmutat saját eredményein, hiszen pozitívan formálja a hétköznapi emberek életét is.


Minden kategóriában tíz-tíz jelölt volt, akik közül az alábbi versenyzők győztek 2016-ban:

Az év felnőtt sportolója: Nagy Levente (Cutler Team, testépítés)

Az év felnőtt női sportolója: Hegyi Dóra (Flex-HD SE, aerobik) és Senánszky Petra (Debreceni Búvárklub, uszonyos úszás)

Az év utánpótlás férfi sportolója: Orosz Viktor (Letizia SC, íjász)

Az év női utánpótlás sportolója: Szőllősi Panna (Flex-HD, aerobik)

Az év csapata: DHK (jégkorong)

Az év edzője: Kókai Dávid (Debreceni Búvárklub, uszonyos úszás)

Az év legnépszerűbb felnőtt férfi sportolója: Mónus József (tradicionális távlövő íjász)

Az év legnépszerűbb felnőtt női sportolója: Hegyi Dóra (aerobik)

Az év legnépszerűbb utánpótlás férfi sportolója: Bokross Zsolt (kick-box)

Az év legnépszerűbb utánpótlás női sportolója: Dobos Dorottya

Az év legnépszerűbb csapata: Flex-HD csoport (aerobik)

Az év legnépszerűbb edzője: Ignéczi László (kick-box)


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: