Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A közigazgatás európaivá válása

Az AGE+ program az önkormányzatok európaivá válását célozza meg, illetve az e-tanulást segíti. A fő cél pedig az Európai Unión belül növekvő versenyre való felkészülés egy egyre inkább globalizálódó környezetben.

Egy korábbi program, a Lifelong Learning eredményeit veszi alapul az AGE+ projekt, melynek keretében 3 modul került kidolgozásra interkulturális kompetenciák, projektmenedzsment és kommunikáció témakörében – ami három igen fontos tényező a nemzetközi kapcsolatrendszer fejlesztése szempontjából.

Mivel napjainkban az önkormányzatok szerepe fontos Európában, arra is nagy figyelmet kell fordítani, hogy a helyi szintű együttműködés elengedhetetlen a pénzügyi krízisen történő felülemelkedésen. A projekt a helyi szinten megalkotott nemzetközi stratégiák kulcs elemeinek megvalósításával foglalkozik – a közalkalmazottak képzésével – melynek keretében a közigazgatás nemzetköziesedését szolgáló képesség- és tudásfejlesztő képzési modulokra fókuszál.

AGE+, A „közigazgatás európaivá válása” platform az e-tanulásért és a támogatások elősegítéséért/Disszeminációs konferencia – Debrecen, 2016. március 8.


Helyszín: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat – Árpád terem
(4024 Debrecen, Piac utca 54, 2. emelet)

A program 9.00 órakor helyszíni regisztrációval kezdődik, majd 9.30-tól köszöntőt mond Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Elnöke és Anja Reutter, projekt koordinator (vezető partner, Landeshauptstadt Magdeburg).

Az AGE+ projekt bemutatása 9.45 és 11.00 óra, illetve rövid szünetet követően 11.20 és 12.45 óra között történik az előadók által.

A projekt általános bemutatása és az elért eredmények ismertetése, a kommunikációs tevékenységek, valamint az önkormányzat nemzetközi tevékenységének bemutatása mellett igen érdekesnek ígérkezik az a téma, amelyik az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat szerepét ismerteti az AGE+ projektben.

A disszeminációs konferencián az eddigi eredmények megvitatásával szeretnék elérni, hogy a résztvevők hasznos információkkal gazdagodjanak.

Előzetes regisztrációs lap IDE kattintva tölthető le!

Az alábbi meghívóra kattintva nagyobb változat érhető el.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: