Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Modern tornaszobát a bárándiaknak!

Mintegy 200 gyerek tömegsportjára, torna óráira, szakköri képzéseire ad lehetőséget az a 12×24 méteres, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel és infrastruktúrával (öltöző, szertár, orvosi szoba, közművek, fűtés) rendelkező tornaszoba, amelyet a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program tornaterem beruházásai keretében építenek fel Bárándon. A 2016. március 17-i ünnepélyes alapkőletétel alkalmával jelen volt Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke.

Kovács Miklós polgármester szerint nem csak egy tornaszoba, hanem a község álmainak is egyik alapkövét helyezték el, hiszen régóta várt létesítmény kivitelezése kezdődik el – amelyet a tervek szerint októberben át is adnak. Klebelsberg Kúnótól idézett a polgármester, miszerint „a nemzet pozitívumokat, koncepciókat, tetteket, elhatározásokat, műveket akar és nem izgalmakat”, amely pozitívumok megvalósulása éppen itt történik meg előttük, ebben a tornaszoba építésben, amely a mindennapos köznevelési feladatok ellátásához és az európai színvonalú körülményekhez ad nagy segítséget a 2700 fős településen élő gyerekek és pedagógusok számára.

Az általános iskola egyik elbontásra került épületszárnya helyén megvalósuló tornaszobára nagy szükség volt – folytatta Kovács Miklós –, hiszen nem olyan régen még igen nehezen tudtak eleget tenni a kötelezően tartandó testnevelés óráknak Bárándon, sőt, nem ritkán balesetveszélyes állapotok uralkodtak a beázott tető miatt. A községvezető szerint korábban az anyagi források hiánya és amiatt, hogy nem az önkormányzat volt a létesítményfenntartó nem tudtak javítani az akkori állapotokon. Éppen ezért örömmel fogadták a hírt, hogy a program keretein belül, s az elsők között kaphatnak egy ilyen létesítményt, kedvező feltételekkel.

A tornaszoba építése egyébként a második lépcsője egy komplex iskolafejlesztési folyamatnak Bárándon. 2015-ben energetikai modernizálást hajtottak végre az épületben, 2016-ban következik a tornaszoba építése, majd a régi épület belső rekonstrukcióját hajtják végre. A három fejlesztési munka összesen mintegy fél milliárd forint értékben történik. Ezen belül a tornaszoba 204 millió forintba kerül, és száz százalékban magyar beruházás.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: