Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Regionális ösztönző szeminárium Debrecenben

Tisztelt Érdeklődők!

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Visegrádi Alap által finanszírozott „SMILE: Smart Innovation Living Environment” projekt keretében regionális ösztönző szemináriumot rendez 2016. július 7. napján 10 órától a Megyeháza Bocskai termében (4024 Debrecen, Piac utca 54. szám II. emelet), melyre tisztelettel meghívom.

A SMILE projekt fő célja a kereskedelmi hasznosítást megelőző beszerzés (PCP- Pre-commercial Procurement) és az innovatív megoldások beszerzését célzó közbeszerzések (PPI- Public Procurement of Innovation) megvalósításának elősegítése, az alkalmazásuk akadályainak vizsgálata a közigazgatásban a V4 országaiban. A jelenlegi helyzet nagyon kevés sikeres kísérletet mutat ilyen közbeszerzési eljárások lefolytatása terén, annak ellenére, hogy az állami (ideértve a közbeszerzői teljes ajánlatkérői kört) keresletnek a K+F+I ösztönzőjeként, illetőleg az intelligens szakosodási stratégiák (S3) végrehajtásában igen lényeges szerepe van az egész EU-ban, de különösen a közép-európai régióban az új programozási időszakban (2014-2020). A nemzeti S3 stratégiák elkészítése előfeltétele volt annak, hogy a 2014-2020-as időszakban a K+F+I tárgyú pályázatokat ki lehessen írni, mivel csak olyan projektek valósíthatóak meg, amelyek illeszkednek a nemzeti szintű S3 stratégiához. A PCP és a PPI pedig a K+F+I-hez kapcsolódik.

A projekt jelentőségét – azon túlmenően, hogy K+F+I felhívások elérhetőek lesznek a GINOP-ban – az adja, hogy az új Kbt.-ben is megjelent a PCP/PPI az innovációs partnerség formájában.

Rendezvényünk célja, hogy országunkban a jelenlegi helyzetet a PCP/PPI vonatkozásában megismerjük és elemezzük, ötleteket cseréljünk és elősegítsük a párbeszédet a magyar politikai szereplők és egyéb releváns érdekeltek között az új EU-s közbeszerzési irányelveknek megfelelően.

Amennyiben a téma aktualitása felkeltette érdeklődésüket, kérjük az alábbi elérhetőségeken Ön, vagy a közbeszerzésért felelős munkatársa regisztráljon a rendezvényünkre. A részvételre vonatkozó szándékukról legkésőbb 2016. július 5. napjáig szíveskedjen az erika.jambor@hbmo.hu email címen tájékoztatni.

A részletes program: SMILE: Smart Innovation Living Environment

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: