Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

III. Hajdúk Világtalálkozója, Betyárjátékok – hajdúkapitány névadás

Csataszó, betyárkodás, vigadalom: Ismét három napig tartó hamisítatlan hajdú virtus Hajdúnánáson

A középkor hangulatát felelevenítő csatákkal, vigalommal, fáklyás felvonulással, népi játszóházzal, tábori mulatozással várják a hajdúk a világtalálkozóra kilátogatókat a hajdúnánási gyógyfürdő fesztiválterületén. Augusztus 5-én este 9-től a betyárok kezdik a vigadozást Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Nemzeti Színház előadása a „Betyárjáték” keretében.

A nyár kellős közepén a hajdúk idén ismét találkoznak augusztus 5-7. között Hajdúnánáson, ahol visszautazhatunk az időben néhány évszázadot. A korhű viseletbe öltözött császári és hajdú katonák mellett az ágyúk, fegyverek is megjelennek, nem véletlenül, ugyanis az érdeklődők igazi csatákat láthatnak a Hajdúnánási Gyógyfürdő Fesztiválterületén, ahol a hajdú katonáknak a császári sereggel kell megküzdeniük több ízben is. A katonai bemutatókra a magyar csoportok mellett érkeznek vendégek Lengyelországból, Szlovákiából és Csehországból is.

Míg a legkisebbek a népi játékokkal ismerkednek, addig a nagyobbak megízlelhetik a hajdúságra jellemző gasztronómiai különlegességeket, betekintést nyerhetnek a hagyományos népművészeti vásárba, sőt a kultúra szerelmesei sem maradnak programok nélkül, akiknek élő népi “rock ‘n’ roll movie-t” mutatnak be „Betyárjáték” címmel Ferenczi György és a Rackajam fellépésével, Szomjas György rendezésében augusztus 5-én este 21 órától a Hajdúnánási Gyógyfürdő fesztiválszínpadán.

A három napos rendezvényen a szervezők megelevenítik Bocskai korát, a programokkal közelebb hozzák a történelmet a kicsikhez és nagyokhoz egyaránt, s bemutatják az igazi hajdú hagyományokat, az igazi hajdú azonosságtudat, az igazi hajdú virtust.

NEVENINCS KAPITÁNY

A Hajdúk Világtalálkozója tüneményes kabalafigurát kapott, ám neve még nincs, ezért a „Nevenincs Kapitány” facebook oldalon (ide jön egy link) várják a jobbnál jobb javaslatokat a 2016. augusztus 5-7. közötti III. Hajdúk Világtalálkozója rendezvény előtt.

Mivel a közös ötletbörze amellett, hogy jó szórakozás, felelősségteljes feladat is, ezért a szervezők bíznak benne, hogy jó néhány kiváló névváltozat beérkezik az elkövetkező napokban.

A legjobb névötlet gazdáját és annak családját „Nevenincs Kapitány” beviszi a háromnapos világtalálkozóra, emellett ő és további négy kreatív névadó egy-egy hajdúkapitány babát vihet haza.

További fotók a HBMÖ facebook oldalán!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: