Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

III. Nagy emberek a kisemberekért – jótékonysági amerikai focigála

III. Nagy emberek a kisemberekért – jótékonysági amerikai focigála

Előzmény:

2014. februárjában civilek szervező munkájával megalakult a Hajdúszoboszló Rhinoceros Amerikai Football Sportegyesület, amely fontos céljaként amerikai futball megismertetése és népszerűsítése mellett a jótékonyságot tűzte ki.

Bemutatkozás:

Az idén már egyszer letették névjegyüket a Hajdúszoboszló Rhinoceros tagjai, amikor május 28-án megrendezték a II. Spring Bowl arénatornájukat, melyen részt vett címvédőként a Vác Pandas, továbbá a Budapest Expendables, a Békéscsaba Raptors, a Szeged Templars  és a Hajdúszoboszló Rhinoceros csapata.

Nem sok idejük volt azonban a torna sikeres rendezésével foglalkozni, hiszen előttük állt egy újabb komoly mérföldkő. Ez év augusztus 27-én már harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy emberek a kisemberekért! jótékonysági amerikai focigálát! Ahogyan az előző két év során, idén is a gyerekekre gondoltak a gála szervezése során. 2014-ban a helyi óvodai intézmények, 2015-ben a helyi Bárdos Lajos Általános Iskola megsegítése volt Rhinos célja! Ebben az évben a Gönczy Pál Sport- és Kéttannyelvű Általános Iskoláért állnak ki. Az eddigiektől azonban van egy apró eltérés: míg az előző két évben a Bocskai sportpálya adott otthont a rendezvénynek, idén már a hajdúszoboszlói Reptérre viszik ki a szervezők a rendezvényt!

A programokat igyekeztek minél színesebben összeállítani, ezzel is növelve a rendezvény színvonalát. A 17.00 órakor kezdődő Hajdúszoboszló Rhinos vs. Budapest Expendables amerikai focimeccs előtt fellép az iskola aerobik csapata, az Ambrózia hastánc-csoport, lesz rendőrségi bemutató, illetve a zenéről gondoskodik a Vöri & The Rockets és a Died By Johnny! További látványosságként a helyi Aeroklub ejtőernyősei, pilótái fognak a levegőben parádézni! A gála 15.00 órakor veszi kezdetét a Reptéren, azonban már a programok kezdetét megelőzően is gondoskodnak látványosságról a szervezők egy motoros felvonulás formájában 14.00 órától a város főutcáján és a Mátyás Király sétányon végig araszolva.

Az iskola támogatásáról a helyszínen megvásárolható támogatói jegyek értékesítéséből befolyt összeggel gondoskodnak a Rinocéroszok!

Arról pedig, hogy az amerikai foci az avatatlan füleknek is érthető legyen, ebben az évben is szakkommentátor fog gondoskodni helyszíni közvetítéssel.

A rendezvény helyszíne:
Hajdúszoboszló Reptér

Belépés díjtalan.

Elérhetőségek:
Kiss László a Hajdúszoboszló Rhinoceros Amerikai Football Sportegyesület elnöke, a rendezvény főszervezője
Tel.:06-30/819-22-90
email: szoboszlo.rhinos@gmail.com

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: