Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mónus József íjász újabb kitüntetést kapott

A Magyarok Világszövetsége az élő embernek adható legmagasabb díjjal fejezi ki tiszteletét a sokszoros világcsúcstartó távlövő íjász, a hagyományőrzésben is élen járó Mónus József felé. Az augusztus közepén megrendezett Magyarok IX. Világkongresszusára Grandpierre Attila, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja hívta meg őt, hogy tartson előadást, ami hatalmas sikert aratott.

A kulturális konferencián szintén résztvevő Patrubány Miklós, politikus, közíró jelentette be, hogy Mónus József ebben a magas kitüntetésben részesül. Az ünnepélyes átadásra 2016. október 1-én kerül sor a kaposmérői Völgyben, ahol Kassai Lajossal lovasíjász is ugyanilyen kitüntetést vehet majd át.

Mónus József megígérte, hogy következő, tervei szerint szeptemberben, egy amerikai íjászversenyen esedékes világcsúcsát a Magyarok Világszövetségének ajánlja. Egyúttal arról is beszélt, hogy szerinte Kassai Lajossal együtt mindketten a magyar zászlóért harcolnak a maguk módján. Az októberi eseményen a két kiváló íjász tanítványaival együtt fog megjelenni.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: