Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Több száz közös pályázatban vesz részt a 8 megye

Az Interreg V-A Románia-Magyarország programhoz kapcsolódó megbeszélést tartottak 2016. augusztus 8-án Debrecenben Temes, Bihar, Szatmár, Arad, Csongrád, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék elnökei. Így a programterületben résztvevő valamennyi megye képviseltette magát és megerősítették együttműködési szándékukat.

A 2014-2020-as időszakra formálódó pályázati felhívások nagy érdeklődésre tarthatnak számot minden megye részéről, hiszen a Program a 2003-2013-as időszakban a teljes megvalósítási időszak alatt 211 millió euró uniós támogatást biztosított összesen 455 közös pályázathoz, ezáltal ösztönözve a közös kezdeményezéseket az országhatár mentén.

Az Együttműködési Program (ROHU) a román–magyar országhatár mentén elhelyezkedő területek számára adja meg a fejlődés lehetőségét, ösztönözve a határvidék integrációját, az együttműködés felélénkítését, illetve az államhatár által előidézett akadályok mérséklését.

Ezen programnak köszönhető többek között a Berettyóújfalu és Nagyvárad között megépült kerékpárút is.

Honlapunk képei rájuk kattintva nagyíthatók. A HBMÖ facebook oldalán képgaléria tekinthető meg.



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: