Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A hadházi káposzta több mint egy növény vagy termék

Hajdúhadház háromnapos gasztronómiai fesztiválja, a Hadházi Káposztás Napok szeptember 23-25. között várja vendégeit. A mai kor követelményeinek megfelelően azonban érdekes, hasznos kísérőprogramokkal varázsolják még teljesebbé az errefelé jellegzetesen laposan termő leveles növény ünnepét.

A Hajdúhadházi Káposztatermesztési és Savanyítási Konferencia az első napon a téma szakértőinek előadásaival zajlott. Csáfordi Dénes polgármester köszöntőjét követően Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke tájékoztatta a megjelent félszáz érdeklődőt a hivatal a térség élményturizmusát és gazdaságát fejlesztő tevékenységéről, valamint kifejtette véleményét arról, hogyan lehet hatékonyabban megmutatni egy adott, a tájegységre jellemző terméket a nagyvilágnak.

Az egységes piaci megjelenés fontosságára hívta fel a figyelmet a megyei közgyűlés elnöke, illetve arra, hogy sok helyen a világban a magyar értékeknél kevésbé jelentős termékek kapnak jóval nagyobb ismertséget, pusztán azért, mert jól megtervezett marketing veszi körbe. Pajna Zoltán szerint ezt kell tenni a magyar értékekkel, így a hadházi lapos káposztával is.

Honlapunk képei rákattintva nagyíthatók. Képgaléria az eseményről a HBMÖ facebook oldalán tekinthető meg.

Hajdú-Bihar megye településeinek összehangolt turisztikai kínálatát is lényeges témaként kezeli a megyei önkormányzat, ami vonzóbbá teheti a térséget hosszabb időre ide látogatók számára is. A megyei önkormányzat fejlesztési ügynöksége segítségét is felajánlotta Pajna Zoltán mindenkinek, aki ilyen irányú tervekkel rendelkezik.

A nap hátralévő részében majd’ tucatnyi előadás következett: többek között Szabó Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei elnöke által.

A Hadházi Káposztás Napok programjairól az esemény honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: