Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hadházon a kerítés is káposztából van

Úton útfélen visszaköszönt a káposzta és más zöldségek kavalkádja Hajdúhadházon. A hétvégi háromnapos rendezvénysorozat záró napján, vasárnap reggeltől estig érdekes programok kísérték azt a főzőversenyt, amelyre a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat népes csapata is benevezett – sőt, végül meg is nyerte azt sokác “káposztás” bablevesével.

A menü sokfélesége mutatta, hogy ebből a zöldségből mennyi mindent el lehet készíteni – mint kiderült nemcsak ételeket, de remek dekorációt is. Ötletekben pedig nem volt hiány a Hadházi Káposztás Napokon. Láthattunk komplett baromfiudvart, öreg nénét a rőzséjével, meg Bodri kutyájával, aztán kosárlabdázó káposztafejet vagy éppen rendőrt.

A gyerekek igényes, ötletes, a gagyi színvonalát messze felülmúló népies játékokat vettek birtokba, a nagyobbak pedig akár a nagyszínpad előadásait, akár Kovács Lázár gasztronómiai tanácsadó és séf nyilvános főzőcskéjét, valamint poénjait kísérhették figyelemmel. A konferanszié szerepét Csonka András vállalta magára, aki a magáét hol prózában, hol dalban mondta el…

Honlapunk képei rákattintva nagyíthatók. A HBMÖ facebook oldalán hatalmas képgaléria nézhető meg az eseményről.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Pajna Zoltán és Hajdúhadház polgármestere, Csáfordi Dénes is köszöntötték a népes publikumot, majd Jakab István, az országgyűlés alelnöke szólt az egyre gyarapodó, délutánra már sokezres tömeghez.

A megyei önkormányzat munkatársaihoz sorra csatlakoztak az illusztris vendégek a sátrunknál felállított sörpadokon, ám nem csak ők, hanem bárki, aki kért, kapott a finom étkekből (a sokác leves mellett előre lepirított húsból, a hagyományoshoz képest kevésbé lédús toroskáposztával készült a stábunk Terdik György és Szilágyi Mihály séfek vezetésével).

A pavilonokban értékes termékeket vásárolhatott vagy kóstolhatott meg, próbálhatott ki a bámészkodó, és mivel hatalmas, de bejárható, átlátható területen, Hajdúhadház Vásárterén tartották a rendezvényt, a rengeteg ember is meglehetősen szellősen, kényelmesen elfért, kellemesen szórakozhatott.

Aki az izgalmakat kereste katonai bemutatót nézhetett vagy airsoft fegyverrel lőhetett. Ám lovaglásra is alkalom nyílt a helyi polgárőr egyesület szervezésében. Később a könnyűzenéé lett a főszerep, hiszen míg az előző napokon például Kowalsky meg a Vega vagy éppen Polyák Lilla fokozta a hangulatot, addig vasárnap az United zenekar tett arról, hogy a szem, száj, szaglás, tapintás mellett a fül is megkapja a magáét.

A Hadházi Káposztás Napok sikere előre garantált volt, hiszen profi módon szervezik meg évek óta. Viszont egy dolgot, vagyis az időjárást nem lehet befolyásolni, ám ahogy a számos településvezetőhöz hasonlóan jelenlévő nyíradonyi polgármester asszony, Kondásné Erdei Mária egy ízben megjegyezte: “a hadháziak még időjárásból is a legjobbat rendelték meg mára, hogy csinálták?”.

































hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: