Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jó szakemberekre mindig szüksége lesz Hajdú-Bihar megyének

A 111. tanév kezdődött meg a Debreceni Szakképzési Centrum Beregszászi Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolájában, 24 osztállyal és 516 tanulóval. Ráadásul hamarosan kezdetét veszi az 1,3 milliárd forintos, a Főnix Terv keretében megvalósítandó épület felújítás, amely modernizálja az intézményt.

Nagyné Oláh Katalin igazgató nyitotta meg hivatalosan a 2016-17-es tanévet, s arról beszélt, hogy idén immár 5 szakmában indítanak felnőttképzést a szokásosak mellett, illetve, hogy a villamos szerelő tanulók 90%-ával tanulói szerződést kötöttek már. Az országos tanulmányi versenyeken a villamossági vagy informatikus tanulók rendre jó eredménnyel szerepelnek, emellett újdonság, hogy immár szakgimnázium is az iskola.

Dr. Odrobina László, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár azt emelte ki, hogy a társadalom számára szükséges tudás és szakképesítés megszerzésére kell törekedni, ami ebben az intézményben elérhető.

Honlapunk képeire kattintva nagyíthatók. Képgaléria a HBMÖ facebook oldalán tekinthető meg.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke arról beszélt a fiataloknak, hogy az álmok nem hiábavalóak. Hiszen szerinte az elképzeléseiket a tanulás során meg tudják valósítani. A duális szakképzés kapcsán  a megyei közgyűlés elnöke arról a kettősségről beszélt, ami az iskolában megszerezhető elméleti tudás és az ebben a rendszerben ehhez kötődő, a munkahelyek által kínált gyakorlati lehetőségek által elérhető. Üzenete a fiatalok felé az volt, hogy higgyenek elsősorban önmagukban, emellett a jövőben.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere visszaemlékezett arra, amikor elsősként ő állt itt, ennek az iskolának a falai között, és várta az első becsengetést. Egyúttal a diákokat biztosította arról, hogy Debrecennek szüksége van rájuk, valamint arról, hogy az iskola után sem kell elhagyniuk majd, nemhogy az országot, de a várost sem, hiszen a jó szakembereknek lesz olyan munkája, ami versenyképes fizetést kínál.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum intézményvezetője kijelentette: Magyarországon szükség van a jól képzett, munkája iránt elhivatott szakemberekre. Szerinte azonban fontos a szakmával azonosulás is.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: