Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Segítségnyújtás felsőfokon

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének 2016. szeptember 15-én megrendezett tisztújító küldöttgyűlését a debreceni Megyeháza Árpád termében tartották, megnyitó beszédét pedig Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke mondta el.

Ebben a vöröskeresztes dolgozók elhivatottságáról, áldozatvállalásáról beszélt, valamint arról, mennyire jellemző rájuk, hogy bármiféle krízishelyzet adódik, ők rögtön (jól) reagálnak arra. A segítségnyújtás és befogadás egyébként is jellemzője a magyaroknak – folytatta a megyei közgyűlés elnöke -, hiszen a tavalyi menekültválság idején vagy éppen a most 100 éves, úgynevezett Székely menekülés alkalmával megyénk is tanúságot adott erre való érzékenységéről. A Vöröskereszt azonban ezt nap mint nap megteszi, amiért egy szimpla köszönet nem is elég, de Pajna Zoltán a hétköznapi emberek nevében is kifejezte háláját és köszönetét a szervezet felé.

A küldöttgyűlésen egyebek mellett egy együttműködési megállapodás megkötésére is sor került. Ez az előzetesen letartóztatottak, elítéltek és a szabadságvesztés büntetéséből szabaduló fogvatartottak visszailleszkedésének elősegítése érdekében történt.

Honlapunk képei rákattintva nagyíthatók. Képgaléria az eseményről a HBMÖ facebook oldalán tekinthető meg.

A megállapodást Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei szervezetének igazgatója és Pancsusák Sándor ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka látta el kézjegyével az erről szóló dokumentumon.

Megválasztotta új vezetőségét is a 2016-20-as ciklusra a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. Ettől a naptól a szervezet elnöke Dr. Lakatos Zoltán. Dr. Szép Imre 7 ciklus után búcsúzott el.



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: