Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

10 éves a Méltóság Mezeje Program

Az iskolák névtábláit jelzésül hátrahagyták, előtte azonban a méltóság, a szeretet és a gondoskodás virágait, a sárga nárciszhagymákat elültették a diákok, akik a kedves üzeneteikkel teleírt lufik eregetését a meghívott díszvendégekkel együtt végezték el Debrecenben, a Baltazár Dezső téren.

Az esemény házigazdája, Porkoláb Gyöngyi, a Méltóság Mezeje Program vezetője, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is részt vett a csütörtök délutáni rendezvényen, akárcsak Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere.

Dr. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke emléklapot vehetett át, amelyet a hagyományos mellett Braille írással készítettek el, jelezve, hogy a program bevonta tevékenységébe a szintén figyelmet, gondoskodást érdemlő vakokat és gyengénlátókat is.

Honlapunk képei rákattintva nagyíthatók. KÉPGALÉRIA a HBMÖ facebook oldalán tekinthető meg!

Az ünnepi beszédek során Porkoláb Gyöngyi az elmúlt 10 évet elevenítette fel. Ezalatt az egy évtized alatt a Méltóság Mezeje Program olyan jelentős civil tevékenységgé nőtte ki magát, amely során sok-sok örömöt tudtak adni a programban résztvevőknek. Elérték, hogy Debrecenben Hospice Ház épüljön, emellett a Nárcisz Futóversenyek és a Nárciszültetések tömegeket mozgattak meg, gyerekek számára hozták közelebb embertársaik, idősek és betegek ápolásának, a velük való törődésnek a fontosságát. Karika Rozália a KLIK kommunikációs vezetője ugyancsak szép szavakkal emlékezett vissza a kezdeti időkre, amikor mostani és/vagy akkori munkatársaival a nemes ügy mellé álltak.

Pajna Zoltán a fiatalokat üdvözölte a Nárciszültetésen, hiszen a virágok, növények gondozása hasonlatos ahhoz, amit embertársainkkal is teszünk, ha rászorulnak. A megyei közgyűlés elnöke szerint a Méltóság Mezeje Program arra tanít meg minket, hogy a szeretetet, a gondoskodást hogyan tudjuk átadni másoknak, legyenek azok barátaink, nagyszüleink, vagy akárki más. “Próbáljuk saját magunk és mások életét is örömmel megtölteni. Amikor valakit elér a betegség, akkor pedig még fontosabb az, hogy vele legyünk, hiszen a betegség által elbizonytalanodott embereket a vidám unokák, társak, rokonok jobb kedvre derítik, kellemesebbé tehetik életüket” – beszélt a gyerekhez Pajna Zoltán. Aki invitálta őket, hogy tavasszal ismét együtt öntözzék meg majd a most ősszel elültetett növényeket.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: