Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bronzérmek és negyedik helyek a szakács olimpiáról

A Hajdúsági Regionális Culinary Team Erfurtból hazatért tagjai közül Balogh Szabolcs és Pozsár Bence bronzérmet, Gajdán Antal és Gajdán Attila, valamint a csapat negyedik helyezést ért el a XXIV. Szakács Olimpián Erfurtban. 

A csapat öt éve versenyez együtt, tagjai még fiatalok, hiszen az átlagéletkoruk 22 év – szemben a nem ritkán 40 éves átlaggal büszkélkedő vetélytársakkal, akik már több olimpián is rutint szerezhettek. Az eseményen 59 ország kétezer versenyzője lépett színre, így, bár álom maradt az aranyérem a csapat számára, a IV. helyet jelentő diploma remek eredmény. A szakma nagyjai, vagyis a felkészítők úgy vélik, hogy ezúttal a németes precizitás hibádzott egy kicsit, egyébként minden megvolt a vágyott még nagyobb sikerhez.

VIDEÓ az erfurti eredményhirdetésről ide kattintva!

A CSAPAT TAGJAI (közülük négyen az egyéni viadalon is szerepeltek):

Gajdán Antal csapatkapitány (Hajdúböszörmény)  – egyéni verseny, szakács: diploma

Gajdán Attila (Hajdúböszörmény)  – egyéni verseny, szakács: diploma

Balogh Szabolcs (Debrecen)   – egyéni verseny, szakács: bronz

Pozsár Bence (Debrecen)   – egyéni verseny, szakács: bronz

Szabó Viktória (Debrecen) Cukrász

 

KUKTÁK:

Nemes Éva (Hajdúszoboszló) Szakács

Bagdány Gyula (Debrecen) Szakács

Szathmári Antal (Hajdúböszörmény) Szakács

FELKÉSZÍTŐK:

Rédai Attila Világbajnok mesterszakács és executive shéf, coach

Boros László Venesz díjas mesterszakács, szakmai tanácsadó, szakmai tolmács

Mile József Világbajnok mesterszakács és executive shéf, szakmai tanácsadó

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: