Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megyei önkormányzati segítség a rendőrségnek

Uzonyi Attila rendőrezredes, a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője köszönetét fejezte ki a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnak azért, mert 30 komplett asztali számítógép konfigurációt adományozott a rendőrség számára – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Mint a rendőrkapitány elmondta, az összes gépet itt, Debrecenben fogják a kollégái használni, ami által akár a járőrök adminisztrációja, akár a nyomozók dokumentációs munkája hatékonyabbá válhat. Egyúttal – utalva a kapott sík képernyős monitorokra – Uzonyi Attila reményét fejezte ki, hogy lassan elfelejthetik minden irodában a régi, katódcsöves képernyőket, amelyek ráadásul rengeteg helyet vettek el az irodákból.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a két szervezet között élő jó kapcsolatról beszélt, amiből adódóan a megyei önkormányzat, ha módjában áll, segíti a rendőrség munkáját. Így került sor arra, hogy a közelmúltban megszűnő Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség egykori eszköztárából az említett számítógépeket megvásárolták, és a szükséges eljárások után, engedélyt kapva az ORFK-tól, a héten már a helyi rendőrkapitányságnak tudták adományozni azokat. Pajna Zoltán bízik benne, hogy az ajándéknak hasznát veszik a rend őrei, emellett a társadalom egyre növekvő bizalmát is mindinkább élvezni fogják az elkövetkező években.. Mint a megyei közgyűlés elnöke kijelentette, nem is elsősorban a pénzbeli értéke jelentős ennek az adománynak, hanem az, hogy akinek lehetősége van rá, segítsen azokon a szervezeteken, amelyek erre rászorulnak.

A HBMÖ facebook oldalán is!





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: