Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Minden állat védelmében

Mikepércs Község Önkormányzata már 3. alkalommal rendezte meg az Állatok Világnapjához kötődő családi délelőttjét a Wass Albert Kultúrházban, október 8-án.

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének a halála napja.

A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás pedig nem mindig alapul a felelősségen. Magyarországon például évente több százezer “kedvenc” állat válik kóborrá.

Az ingyenes programok, a szülők, nagyszülők, gyerekek közös kikapcsolódását, élményekben gazdag szabadidős elfoglaltságát és legfőképpen a kicsik örömét és fejlődését szolgálta. A Törköly zenekar zenés népi játszóháza után középpontba kerültek az állatok. A  Nagyerdei Kultúrpark kisállat bemutatóval látogatott el ezen a délelőttön Mikepércsre. De lehetőség nyílt pónilovaglásra, a népi fakörhinta, a  lengőteke és a hordólovaglás kipróbálására is.

Az állatok volt a témája a kultúrház nagytermében megrendezett kézműves foglalkozásoknak is. Keszler Ibolya ékszerkészítővel pillangó nyakláncok születtek gyöngyből fűzve, dr. Molnárné Ötvös Tünde keramikus vezetésével agyagból készültek szebbnél szebb állatfigurák. A tűzzománc készítés rejtelmeibe Varsányi Melinda tűzzománcos vezette be a gyerekeket, Hutkai Gréta népi játszóház-vezető pedig papírból origami technikával ismertette meg a kicsiket és nagyokat.

Aki kedvet érzett, az ügyes kezű Horváth Ivett Szalóme arcfestő jóvoltából kutyussá, cicává  is változhatott, de a krokodil és a tigris is barátságosan szórakozott együtt a báránnyal, kossal – Dánielfy Zsolt színművész közreműködésével –  ezen a délelőttön Mikepércsen.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: