Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nálunk már nyert a magyar szakács-válogatott

Szakácsolimpiára készül a Hajdúsági Regionális Culinary Team. Tagjai, felkészítőikkel egyetemben a debreceni Megyeháza Bocskai terme előtt mutatták be mire számíthat majd 2016. október 22-25. között a zsűri Erfurtban. Egy dolog biztos, a jelenlévőknek szeme, szája tátva maradt a látványtól. Bízunk benne, hogy a korábban már a dobogó második és harmadik fokáig eljutó Gajdán fivérek és a teljes magyar csapat, ezúttal sem adja alább!

A világ minden tájáról Srí Lankától Kanadán át Svédországig ott lesznek azok a csapatok, amelyek összemérik művészetüket a XXIV. IKA/Olympiade der Köche elnevezésű szakácsolimpián. Az 54 ország 2000 hivatásos szakácsa a 4 napos rendezvény során komoly kihívásnak néz elébe, hiszen az ízvilág egyedisége és összhangja, valamint eredetisége mellett a látvány tekintetében is maradandót kell, hogy alkosson.

A magyar csapat felkészítői, szaktanácsadói: Rédai Attila világbajnok mesterszakács (csapatfőnök), Boros László Venesz-díjas mesterszakács, Mile József világbajnok és világkupa győztes mesterszakács, Gonda Attila világbajnok mesterszakács.

A magyar csapat tagjai: Gajdán Antal (csapatkapitány), Gajdán Attila, Balogh Szabolcs és Pozsár Bence szakácsok, valamint Szabó Viktória cukrász. Kukták, segítők: Bagdány Gyula, Nemes Éva, Szathmári Antal.

A szervezés felelőse: Gajdán Antalné, a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület (HGE) elnöke.

A honlap fotói rákattintva nagyíthatók (f: Koppányi). Képgaléria az eseményről a HBMÖ facebook oldalán tekinthető meg.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke örömét fejezte ki, hogy a HGE felvállalta azt, hogy összefogja a megyei versenyzőket, valamint a lobbizást is elvégezte, emellett a sok munkát emelte ki a versenyművek elkészítése kapcsán. Mint a közgyűlés elnöke kiemelte, a megye idegenforgalmában, gasztronómiai turizmusában is helye van szakácsművészetünknek. Pajna Zoltán külön dicsérte állhatatosságát a jelenlévő remek szakembereknek, akik régóta itt dolgoznak hazánkban, a térségben, a helyi gasztronómia jó hírét messze földön híressé téve, annak presztízsét emelve, holott mások példáját követve külföldre is mehettek volna. Pajna Zoltán reméli, hogy Erfurtban is érezni fogja a magyar csapat, hogy egy egész megye, mintegy 550 ezer ember áll mögötte, függetlenül attól, hogy mi lesz a végeredmény.

A bemutatón a kiváló étkek méltatása mellett köszöntötte, illetve jelképesen útjára bocsátotta a csapatot Hajdúböszörmény alpolgármestere, Fórizs László, valamint Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke.

Mint elhangzott, bár sok minden megtörténhet egy ilyen neves eseményen, de a magyar szupercsapat gyakorlatilag az aranyéremért utazik Németországba.





















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: