Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elsőként 14 szervezet csatlakozott a Foglalkoztatási Paktumhoz megyénkben

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatallal, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban a TOP-5.1.1-15. kódszámú pályázati felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be, mely TOP-5.1.1.-15-HB1-2016-00001 azonosítószámmal „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” címen támogatásban részesült.

A pályázat egyik célja, hogy a projektet megvalósító konzorciumi tagok együttműködésével, közös munkájuk eredményeként, az egész megyére kiterjedően olyan gazdaság- és foglalkoztatás fejlesztési partnerség (Paktum) jöjjön létre, mely partnerség tagjai szakmai hozzáértésükkel, aktív részvételükkel olyan konzultációs, tanácsadó, szakmai javaslattevő tevékenységet fejtenek ki, mely a kapcsolódó intézkedésekkel hozzájárul a megye foglalkoztatási és gazdasági helyzetét érintő problémák és igények valós, folyamatos feltárásához, valamint megoldásához.

A pályázat részeként megyei paktumszervezetet kell kialakítani.

A megyei paktumszervezetet elsőként létrehozó és ahhoz csatlakozó szervezetek 2016. november 30. napján találkoztak a Megyeházán, hogy az együttműködés kereteit megbeszéljék.

A Foglalkoztatási Paktumot létrehozó első szervezetek:

a.)    Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

b.)    Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

c.)    Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

d.)    Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal

e.)    Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

f.)    Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

g.)    Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága

h.)    Debreceni Szakképzési Centrum

i.)    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

j.)    Debreceni Egyetem

k.)    Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

l.)    Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

m.)    OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.

n.)    Civilek a Fiatalokért Egyesület (Hajdú-Bihar Megyei Civil Információs Centrum)

A megbeszélésen sor került még a pályázat sikeres megvalósítását megalapozó a megye jelenlegi foglalkoztatási helyzetét bemutató helyzetfeltáró dokumentum megvitatására, valamint az erre épülő megyei foglalkoztatási stratégia fő irányvonalainak a meghatározására is.

Képgaléria a HBMÖ facebook oldalán.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: