Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megyei értékeink a turizmust is fellendíthetik!

Hajdú-Bihar megye számos kiemelt turisztikai értékkel és programmal rendelkezik, de emellett szükség van egy megyei turisztikai stratégia kidolgozására is.

Záró rendezvényéhez érkezett a Belügyminisztérium és Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által közösen szervezett szakmai konzultáció, amely a megyei jogú városok-megyék és települések közötti együttműködések megerősítését szolgálja a turizmus területén. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke megnyitó beszédében kiemelte, hogy az együttműködés során olyan projektek megvalósítása a cél, amelyek meghatározzák a megye turisztikai kínálatát. Elmondta, hogy hasznos az a módszertan, amelynek segítségével a települések sajátosságait figyelembe véve tudnak ajánlásokat megfogalmazni a műhelymunka során.

Fontos, hogy a települési kínálat a térségi, megyei kínálat részeként jelenjen meg, ehhez kínál szakmai segítséget a rendezvény. Számadó Róza, a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodájának főosztályvezetője szerint Hajdú-Bihar megyében is működik az a módszer, amely a turisztikai fejlesztések koordinációját megalapozhatja. Maczik Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat területfejlesztési referense hangsúlyozta, hogy egységes megyei arculat kialakítására van szükség, ami azt jelenti, hogy mind a kiemelt turisztikai desztinációkat, mind pedig a helyi léptékű turisztikai kínálatban a megyei turisztikai értékeit is javasolt megismertetni a látogatókkal. A záró rendezvény résztvevői kidolgozták a megyei turizmusfejlesztési stratégiát megalapozó ajánlásokat, jövőre pedig megvitatják, hogy mit tudtak megvalósítani ezekből a programokból.

Képeink a honlapon rákattintva nagyíthatók. Képgaléria a HBMÖ facebook oldalán!







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: