Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A kis-és középvállalkozásokról cseréltek eszmét ismét

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által az Interreg Europe területi együttműködési program keretében megvalósuló „PURE COSMOS: Állami hatóságok szerepe a kis- és középvállalkozások (kkv-k) versenyképességének növelésében” projekt 2. regionális szakértői ülésére 2016. december 15-én kerül került sor a Megyeháza Bocskai termében. A rendezvényen a megye vállalkozókért tevékenykedő szervezeteinek, illetve vállalkozásainak képviselői, valamint a Miniszterelnökség Kormányablakokért Felelős Helyettes Államtitkárságának referense vett részt.

Az ülésen a szervezők bemutatták a megyei kkv-k körében végzett kérdőíves felmérés eredményeit, valamint a Birminghamben, illetve Magdeburgban megrendezett szakértői tanulmányutak tapasztalatait. Ezután a szakértők arról egyeztettek, hogy milyen úton érhető el az adminisztratív terhek csökkentése és a folyamatok akadálymentesítése. Emellett az információhoz, adatokhoz, szakpolitikai dokumentumokhoz és folyamatokhoz való hozzáférés biztosításáról esett szó a kkv-k részére, hogyan javítható a regionális és közszféra hozzájárulása, segítő tevékenysége abban, hogy a vállalkozások innovációs tevékenysége erősödjön. Több jó példát is említettek, mint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával megvalósuló Modern Vállalkozások Programja, vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal „Adókedd”-je.

Közös igényként merült fel például, hogy újabb, hatékonyabb kommunikációs csatornákat kell találni a megfelelő célközönség eléréséhez.

A következő PURE COSMOS regionális szakértői csoport ülésre a tervek szerint 2017 februárjában kerül majd sor.

Képgaléria.



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: