Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Az Európai Unión belül újra kell értelmezni Magyarország szerepét

A 2014-2020 közötti időszak európai uniós fejlesztéseiről szóló országos konferenciasorozat állomásaként a balmazújvárosi Semsey Kastélyban tartottak szakmai megbeszélést és előadásokat. A közvetlen brüsszeli forrásokat lehívó pályázatok lehetőségeiről beszélt Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke.

A Közel a segítség elnevezésű konferenciasorozat célja elősegíteni a 2014-2020-as operatív programok hatékony és eredményes megvalósítását, megbízható szakmai segítséget nyújtani a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek egyaránt. Csepreghy Nándor miniszterhelyettes az ebben az időszakban történő Európai Uniós fejlesztésekről tartott előadást, amely során az unió keleti nyitása után megjelenő, elérhető új piacokra hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy mivel Magyarország már nem a legkeletibb tagországa az uniónak, gyakorlatilag újra kell magunkat definiálni ebben a földrajzilag és egyéb szempontból is megváltozott struktúrában. 

Buzás László, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Lft. regionális igazgatója, mellett Veres Margit polgármester és Tiba István, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos köszöntötte a vendégeket, valamint nyitotta meg a konferenciát.
 
A program során Mezei Dávid Csaba, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár a vidékfejlesztési program pályázati lehetőségeit taglalta, Márkus Ferenc a Nemzetközi és Európai Együttműködési Program igazgatója a román-magyar határmenti fejlesztési programot mutatta be, míg Péter János, a Széchenyi Programiroda tanácsadója a gazdaságfejlesztési programokra beadható sikeres pályázatok elkészítéséről tartott hasznos tájékoztatót.

A konferencián a fentiek mellett szó volt a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatásáról is.

A HBMÖ facebook oldalán képgaléria látható.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: