Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Népszerűek voltak az adventi programok Mikepércsen

A december 2-án megrendezett három különálló, mégis tematikailag egybetartozó program során Mindenki Karácsonyfáját állították fel Mikepércsen közösen, amelyre a díszeket a helyi Csodavár Óvoda dolgozói készítették.

Ezt követően hangulatos műsorok szórakoztatták a vendégeket, nézelődőket. A közös együtt éneklésben több szervezet működött közre, úgymint a Napsugár Bölcsőde gyerekei, nevelői, a Csodavár ovi Marci csoportja (felkészítőik: Nagy Katalin és Szabó Józsefné óvodapedagógusok), valamint Szabó Lajosné dajka, Erdős-Tóth Fruzsina énekesnő, a Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4. osztályosai (felkészítő pedagógus: Takácsné Zilahi Vanda), illetve a felső tagozatosokból álló kórus (felkészítő pedagógus: Szabó Julianna).

A mikepércsi alkotóművészek munkáiból nyílt egy nagyszabású tárlat, vagyis a Kató iskola nagytermében egy hónapon át megtekinthető Adventi Kiállítás. Ezt Fekete Erzsébet szervezte és Arany Lajos Holló László-díjas művészeti író nyitotta meg – december 21-ig várja a látogatókat, munkanapokon 8.00-16.30-ig. Az eseményen részt vett Tímár Zoltán, Mikepércs polgármestere is.

Képgaléria a HBMÖ facebook oldalán.

A kiállító alkotók: B. Nagy Gabriella, Czeczéné Nagy Tímea, dr. Molnárné Ötvös Tünde, Erdelicsné Kelemen Valéria, Fehér Csaba, Kalmárné Győrfi Eszter, Kelemen Éva, Koncz Tibor, Kormányos Lászlóné, Mikepércsi Hímzőkör, Mikepércsi Kályhamúzeum, Nagy Ildikó Gabriella, Nagy Péter, Solymosi Gábor, Solymosi Mór, Szabó Zsoltné, Tele Gábor, Tóth Jolán.

Emellett a mikepércsi betlehemesek kuriózumnak számító műsorát tekinthette meg a közönség, amelyet a Bazsarózsa népdalkör és a település néhány, a hagyományőrzésre fogékony gyermek és felnőtt lakosa szervezett.

A dalokat a Magyar Népzene Tára, Jeles napok kötetében találta meg Vatainé Facsar Veronika, a csoport vezetője, melyet a mikepércsi Kamarai Antal prímástól gyűjtötték be az 1950-es években. Ehhez illesztették az egyik (azóta már elhunyt) kedves kórustag, Deczki Ilona és egy mikepércsi lakos, Szabó Lajos visszaemlékezései alapján a játékot. Mindketten gyerekkori emlékeikre támaszkodva elevenítették fel a hagyományokat.

A csoport ezzel a betlehemes játékkal részt vesz a XXVI. Nemzetközi Betlehemes Találkozón Debrecenben, valamint az a megtiszteltetés érte a csoportot, hogy az egyik résztvevője volt az ünnepélyes megnyitónak december 9- én 17.00 órától Debrecenben, a Kossuth téren.

Az adventi program részeként idén is megvendégelték a Főtérre kilátogató kicsiket és nagyokat. Pogácsa, mandarin, szaloncukor, sütőtök, tea és forralt bor szerepelt a kínálatban: Mikepércs Község Önkormányzata egészen az esti órákig várta a látogatókat. Az immár második éve megrendezett Adventi vásár színesítette az ünnepi programot, ahol kézművesek, népi iparművészek kínálták portékáikat. A csípős hideg ellenére ezen a délutánon megtelt Mikepércs főtere, közösségi élményként megélve az adventi várakozás örömét.



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: