Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A megyei önkormányzat készen áll a még több feladat elvégzésére

2017-ben kicsivel több mint 500 millió forintos költségvetéssel számol a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, ami az előző évinél több mintegy 200 millió forinttal. Igaz, az állami támogatás nem nőtt, viszont a sikeres pályázati tevékenysége folytán gazdálkodhat több pénzből idén a megye.

A képviselő testület elfogadta a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés első napirendi pontjaként tárgyalt 2017-es költségvetést, és abban többen egyetértettek, hogy ebből a Debrecen városéhoz vagy éppen a Debreceni Egyeteméhez mérten kis összegből jól sáfárkodik a jelenlegi megyei önkormányzat. Stabil, jól átgondolt költségvetésként jellemezték fideszes, szocialista vagy éppen jobbikos és DK-s képviselők is a tervezetet, amelyre utána rábólintottak. Abban is konszenzus született közöttük, hogy ugyanakkor folyamatosan arra kell törekedni, hogy a megyei önkormányzat idővel minél több feladatot kapjon, egyre növekedjen a tevékenységi köre. Hiszen a hivatal jól képzett munkatársai – kiegészülve az önkormányzat cégével, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökséggel – alkalmasak arra, hogy Hajdú-Bihar megyéért, a megye települési önkormányzataival jól együttműködve dolgozzanak, akár további feladatokat is ellátva.

A megyei önkormányzat költségvetésének 2017-es alakulásáról a hivatal részéről Már Norbert gazdasági osztályvezető adott tájékoztatást a közgyűlésen. A kiindulópont a minimálbér növekedése volt, amely jelentősen megváltoztatja mindenhol az idei gazdálkodást. Az osztályvezető egyebek mellett kitért arra is, hogy az 523 millió forintos összes bevétel (és egyben ugyanennyi kiadás) teljes összegét a 403 millió forintos költségvetési bevétel, valamint a 120 millió forintos finanszírozási bevétel adja ki.

Képgaléria a facebookon.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is a stabilitásról beszélt hozzászólásában, valamint örömét fejezte ki, hogy egyre inkább partnereinek tekintik a települések a megyei önkormányzatot, ami megmutatkozik például a 2017-es fő stratégiai programként futó Foglalkoztatási Paktum iránti érdeklődésből is, amely munkahelyeket teremthet megyénkben. Szóba került az önkormányzati köztisztviselők bérezésének javítása is, amiben a képviselők egyetértettek, ám a megfelelő forrásokat ehhez meg kell találni.

A Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés első 2017-es ülésén a költségvetés elfogadása mellett a Hivatal alapító okiratát és a Szervezeti és Működési Szabályzatát is módosították, illetve a Hivatal 2016-os tevékenységét is elfogadták.







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: