Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A Reformáció Emlékévének református megnyitója

január 31. 14.00 A Reformáció Emlékévének református megnyitója

A Magyarországi Református Egyház 2017. január 31-én egésznapos rendezvénysorozattal nyitja meg a Reformáció Emlékévét az 500 éves jubileum alkalmából.

Ez az esemény az emlékév nemzetközi programjainak sorában is kiemelkedő. A Nagytemplomban 17 órakor kezdődő ünnepi istentisztelet mellett számos kulturális program várja majd az érdeklődőket: az évfordulóhoz kapcsolódó kiállítások, teológiai előadások és zenei programok. Debrecenbe, a Kossuth térre érkezik erre a napra az Európai Protestáns Egyházak Közösségének (GEKE) kezdeményezésére a reformáció 500 éves jubileuma alkalmából útnak indított vándorkamion, ami egy interaktív kiállítótérben mutatja be a reformáció történetében meghatározó szerepet betöltő európai városokat. Összesen 19 ország 68 városát köti össze: Genfből, Kálvin városából indult el november 3-án és 2017. május 20-án ér Wittenbergbe az ottani világkiállítás megnyitójára.

Helyszín: Debreceni Református Nagytemplom (Tel.: 52/614-160)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: