Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdúnánáson is népszerű a Debreceni Egyetem

Beiskolázási fórumot tartottak a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumban. A  végzős diákok február közepéig dönthetnek, hol szeretnének továbbtanulni.

A január 12-i egyetemi fórum célja is az volt, hogy minél többen a Debreceni Egyetemet jelöljék meg a felvételi lapokon. A fórumon részletes tájékoztatást kaptak a diákok az intézményben folyó oktatásról. Gömöri József a gimnázium igazgatójának köszöntője után Dr. Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere beszédében kiemelte, hogy milyen fontos döntés előtt állnak a diákok, hiszen többségében ez az elköteleződés fogja meghatározni életük elkövetkező időszakát. Alpolgármester kitért arra az együttműködési megállapodásra is, amelyet a két intézmény kötött meg 2015 nyarán, ami tényleges segítséget jelent többek között a tehetséggondozás területén is.

A Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese, Prof. Dr. Bartha Elek részletes tájékoztatást adott a diákoknak az intézményben folyó képzések színvonaláról. Mint elmondta: a Debreceni Egyetem 14 karán 67 alap- és 78 mesterszak, 5 egységes osztatlan mesterszak, 14 felsőoktatási szakképzés és 174 szakirányú továbbképzési szak, valamint 9 duális képzés közül választhatnak a diákok, hazánkban a legtöbb tudományterületen. Az intézményt a világ 600 legjobb egyeteme között tartják nyilván, ahol több mint 1500 oktató gondoskodik arról, hogy külföldön is elismert, piacképes diplomát szerezzenek a hallgatóik.

A délutáni fórum keretében a diákok betekintést nyerhettek az orvostudományi, a mezőgazdasági és élelmiszertudományi, a természettudományi és technológiai, a bölcsészettudományi karok, valamint a hallgatói önkormányzat életébe.

Az egyetem szakjairól további részletes tájékoztatást kaphat a www.unideb.hu oldalon.







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: