Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A humánerőforrás képzése volt a téma Berettyóújfaluban is

Nemcsak a házigazda Berettyóújfalu polgármestere, Muraközi István vett részt, de a környező települések meghívott vezetői, szakemberei is, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részéről Bulcsu László alelnök és Maczik Erika területi referens azon az egyeztető tárgyaláson, amelyen az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) felhívását ismertették a megjelenteknek. Ennek segítségével a kedvezményezett járásokban a humán közszolgáltatásban dolgozóktól a hátrányos helyzetűekig terjedő, elsősorban fiatalokat magába foglaló célcsoportnak, de rajtuk kívül az úgynevezett aktív korúaknak is képzést, hosszabb távú munkalehetőséget, illetve feléjük történő mentorálást adhatnak megyénkben.

A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség berettyóújfalui kirendeltsége biztosította a helyszínt a héten Püspökladányban és Kabán elkezdődött, a napokban folytatódó előadássorozat szerdai állomásának. Az EFOP-1.5.3-16 “Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben-kedvezményezett térségek” című pályázathoz kapcsolódó szakmai tájékoztató megbeszélések keretében a települések vezetői tájékoztatást kapnak a létrehozandó konzorciummal és a pályázat nyújtotta lehetőségekkel kapcsolatban is.

Jelenleg a felhívásban meghatározott feltételek szerinti konzorciumok kialakítása zajlik, amire 2017 márciusában, áprilisában kerül sor a tervek szerint. A programok a képzésekkel várhatóan az év második felében indulnak be, majd jövő év első felében elkezdhetik munkavégzésüket az ebben a programban résztvevők.

Az előadások ezután is folytatódnak megyeszerte.



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: