Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A vállalkozók, de egyben az egyének érdekeit is szem előtt tartanák

Megtartotta alakuló ülését a debreceni Megyeházán az a Foglalkoztatási Paktum, amelynek tagjai Hajdú-Bihar megyében a munkaerőhiány és a munkahelyhiány enyhítése végett fognak dolgozni a jövőben. Mindenképpen olyan munkát akarnak végezni, amelynek gyakorlati és lehetőleg minél hosszabb távú haszna van.

A 2017. február 9-ei alakuló ülésen – egy konstruktív vitafórum során – a tizenkét tag végül abban állapodott meg, hogy szükséges egy Munkacsoport létrehozása. Az ülésen beterjesztett, Híj Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség referense által bemutatott, részletesen és jól megírt, ám néhány kérdésben még konkrétabb kidolgozást igénylő Foglalkoztatási Stratégia terv és az ennek végrehajtását szolgáló akcióterv így nem került elfogadásra, ám egy közeli időpontban, 2017. február 13-án a Munkacsoport tisztázza a még nyitott kérdéseket, és ezt követően hamar dönthet a Foglalkoztatási Paktum tagsága a fenti témákban.

Tasi Sándor, a Foglalkoztatási Paktum Irányító Csoportjának elnökeként kérte fel a tagságot a megbeszélések végén, hogy a Munkacsoportot felállítsák. Ezt a tagok megszavazták, majd 8 taggal létrehozták. A Munkacsoport a Foglalkoztatási Paktum tagságának egy részéből áll:

– a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat,
– a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal,
– a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal,
– a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség,
– a Debreceni Egyetem,
– a Civilek a Fiatalokért Egyesület,
– a Vállalkozók Országos Szövetsége,
– az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.

A Paktum további négy tagja még: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága, a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. Így összesen 12-en vannak, ám várhatóan hamarosan új tagokkal bővülhet a Foglalkoztatási Paktum.

Az eseményen Hágen Tímea és munkatársai is részt vettek a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Szolgálat Főosztálya képviseletében.

Képgaléria a facebookon.

















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: