Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Az egyik legfinomabb kolbászt a megyei önkormányzat csapata készítette

A több héten át tartó debreceni tavaszi fesztiválforgatag egyik érdekes és ízletes eseménye az első alkalommal, de hagyományteremtő céllal megrendezett Kolbásztöltő verseny volt, amelyet a Kossuth téren tartottak szombaton (2017. február 25.) 10.00 órától. A 15 elindult csapat között ott szorgoskodott a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat kvartettje is, amely kipróbált disznótoros szakemberekkel a fedélzeten ért el kiváló 2. helyet –  a kolbászok ízesítése alapján bírált a zsűri.

Az alapanyagot Tépéről szállították a helyszínre, ahol minden csapat kapott 10-10 kg darált húst, illetve belet a töltéshez. A fűszereket, a konyhai eszközöket a csapatok maguk vitték. Amikor – nagyjából délig – elkészült mindenki a töltéssel, a zsűri tagjai lemérték a kolbászokat, hiszen ez is a programhoz tartozott, hogy minél hosszabb kolbászfüzért alkossanak a résztvevők, amelynek egyes véleményezők szerint körül kellett érnie az egész főteret, Csonka- és Nagytemplomostól. Erre a kerítésre végül nem került sor, ám a 15 csapat kolbásztermése 198 méter 40 centiméter lett, ami azért egy stadion futópályáján a rajttól a féltávig elérne.

A lemért kolbászt ezután kisütötték, a zsűri kóstolt, majd a járókelők is megízlelhették a kész finomságokat – gyakorlatilag ők ették meg mindet – egy kis savanyúval és természetesen friss kenyérrel. A megyei önkormányzat rögtönzött falatozója látogatott volt, hiszen a döntnökök szerint a verseny második legfinomabb kolbászát ez a csapat töltötte és sütötte.

Saját KÉPGALÉRIA ide kattintva érhető el! A Dehir képes összefoglalója pedig ide kattintva tekinthető meg.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: