Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kiseprűzik a telet Debrecenből

A XVI. Debreceni Maskarádé, a XXVII. Debreceni Tavaszi Fesztivál, a 26. Debreceni Tavaszi Tárlat és az első alkalommal megrendezendő Debreceni Kolbásztöltő Verseny szerepel a kultúrával “felfegyverkezett” Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. arzenáljában, aminek a vége csak az lehet, hogy márciusra-áprilisra tényleg véget ér az idei cudar tél.

Bódor Edit, a rendezvényszervező cég ügyvezetője többek között azt emelte ki, hogy idén pörgős, feszes programsorozattal várják a látogatókat, nem titkolva azt a szándékot, hogy mielőbb bekerüljön a Tavaszi Fesztivál a kiemelkedő helyi fesztiválok sorába. Az biztos, hogy sok-sok egymáshoz is kapcsolódó rendezvényük lesz 2017-ben, visszatér a tánc, ismét lesz zene, tárlatok, mozi és színházi előadások.

Különlegességként Hercz Vilmos, a Debreceni Népi Együttes művészeti vezetője a tervek szerint nagy hagyományt teremtő kolbásztöltő verseny kapcsán jegyezte meg, hogy az ízletes végeredmény remélhetőleg körbeér majd téren, templomon, mindenen…

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke örömmel mondta, hogy egy ilyen télbúcsúztató attrakcióba nemcsak Debrecen, de általa Hajdú-Bihar megye is bekapcsolódik, sőt, a határon túli Érmellék is. A 2016-ban alakult Vásárszövetség kapcsán mind Bulcsu László, mind Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere jelezte, hogy kiválóan egymásra találtak az ennek keretében támogatott helyi termékek,a térség kézműves iparának kiválóságai és a Debreceni Tavaszi Fesztivál. Az alpolgármester a hagyományok tiszteletéről és a kultúráról is beszélt, ami egyértelmű megtartó erővel bír mind a városokban, mind a megyében – s ez manapság rendkívül fontos, amikor meg akarjuk tartani értékes emberinket, vagy visszavonzani azokat, akik elmentek máshová.

Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója természetesen a mesés színházi forgatagról beszélt, ami kiindulópontja lesz a Maskarádénak – sőt, a zárszót is a vojtinások mondják majd ki, amikor elégetik a kiszebábut, jelezve a hideg időnek, hogy ideje továbbállni.

Az eseményt színesebbé tette Szirtes Edina Mókus rögtönzött mini koncertje (a fesztiválon is fellép majd), valamint a Vojtina Bábszínház nyitó jelenete – mindkettő remek betekintést adott abba, hogy milyen magas színvonalú programokra van kilátás tavasszal Debrecenben.

A Maskarádé teljes programkínálatát IDE KATTINTVA böngészhetik át az érdeklődők, míg a Kolbásztöltő viadal információi IDE KATTINTVA érhetők el. A Tavaszi Fesztivál programja IDE KATTINTVA olvasható, a Tavaszi Tárlaté pedig IDE KATTINTVA. A szervezők mindenkit nagy-nagy szeretettel várnak az idei tavaszi kulturális eseményekre, amelyek több helyszínen, Debrecen főterén és belvárosában, a Vojtina Bábszínházban, valamint a Kölcsey Központban és az Apolló moziban kínálnak értékes kikapcsolódást mindenkinek.











hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: