Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Várhatóan 2018 tavaszán munkába állhatnak az EFOP-on keresztül képzettek

Püspökladányban és Kabán tartottak első alkalommal Hajdú-Bihar megyében olyan egyeztető megbeszélést szerdán, amelyen a helyi polgármester mellett a meghívott térségi települések vezetői illetve fejlesztési szakemberei tárgyalták meg a lehetőségeket az EFOP-1.5.2-16 „Humán közszolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” és az EFOP 1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben-kedvezményezett térségek” 2016. december 30. napján megjelent felhívások kapcsán.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) két olyan felhívásáról van szó, amelyek segítségével a kedvezményezett járásokban a humán közszolgáltatásban dolgozóktól a hátrányos helyzetűekig terjedő, elsősorban fiatalokat magába foglaló célcsoportnak, de rajtuk kívül az úgynevezett aktívkorúaknak is képzést, hosszabb távú munkalehetőséget, illetve feléjük történő mentorálást adhatnak megyénkben.

Jelenleg a felhívásban meghatározott feltételek szerinti konzorciumok kialakítása zajlik, amire 2017 márciusában, áprilisában kerül sor a tervek szerint. A programok a képzésekkel várhatóan az év második felében indulnak be, majd jövő év első felében elkezdhetik munkavégzésüket az ebben a programban résztvevők.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részéről Bulcsu László alelnök és Maczik Erika területfejlesztési referens, míg a két házigazda város polgármestere, Dombi Imréné és Szegi Emma is részt vett az egyeztetéseken, akárcsak Bodó Sándor, a térség felelős országgyűlési képviselője. Bulcsu László szerint a megyei önkormányzat sokat segíthet a konzorcium tagjainak a szervezési folyamatokban és a felhívással kapcsolatos szakmai értelmezésekben.

További helyszíneken – többek között Berettyóújfaluban, Balmazújvároson, Derecskén, Hajdúböszörményben – folytatódik a szakmai egyeztetés, amelyben eddig tucatnyi település érdekelt.

Képgaléria a facebookon.







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: