Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A szervezett fiataloké a jövő

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke nyitotta meg azt a Megyei Diák Fórumot, amelyet a Megyeháza Árpád termében tartottak kedden, hazai és külföldi szervezetek részvételével. A félnapos rendezvényen – amelyet a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) és a KÖZ-Pont Ifjúsági egyesület 10. alkalommal szervezett meg – a diákszervezetek bemutatkozása, tevékenységük bemutatása mellett délután csoportokra osztott műhelymunkákra is sor került, szakmai vezetők segítségével.

Az önkormányzatiság, a közügyekben való tevékeny részvétel már fiatalon tanulható. Erre a gondolatmenetre utalt Pajna Zoltán is, aki az impozáns helyszínt, vagyis az Árpád termet is bemutatta a padsorokban ülő ifjaknak, akik így átérezhették azt, megbecsülik őket már ilyen korukban is. “A kérdés csak az, hogy ki mennyire akar egy közösség része lenni” – folytatta a megyei közgyűlés elnöke, aki arra buzdította őket, hogy mindig mondják el véleményüket a világról.

Pajna Zoltán arról is beszélt, hogy komoly felelősségük van abban a diákvezető szerepben, amiben tevékenykednek, ám ezt nem szabad tehernek érezni, inkább lehetőségnek, így aktivitásra kérte a fiatalokat a jövőben is.

A bemutatkozás során az alábbi szervezeteket ismerhették meg a jelenlévők (köztük a magyarok mellett spanyol, olasz, német, illetve török fiatalokat is):

– Nemzeti Ifjúsági Tanács,
– Új Nemzedék Debreceni Közösségi Tér,
– American Corner Hungary

A Debreceni Egyetem képviseletében Dr. Bartha Elek oktatási rektorhelyettes előadása színesítette a programot, aki az intézmény méltatása mellett – itt tudtuk meg például azt is, hogy idén a DE gyógyszerész képzése a világ 200 legjobbja közé került – szintén beszélt a diákok véleményformáló szerepéről.

A fotók a honlapon rákattintva nagyíthatók. KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA érhető el!



















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: