Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Folytatódik az önkormányzatok együttműködése a turizmus területén

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és 5 települése is bemutatkozik a 2017. évi Utazás turisztikai kiállításon Budapesten.

A megyei önkormányzat és települései közötti szakmai együttműködésének erősítését szolgálta az a rendezvénysorozat, mely 2016 őszén zajlott Hajdú-Biharban a Belügyminisztérium közreműködésével. Az együttműködés középpontjában a turizmus aktuális lehetőségei szerepeltek. A szakemberek az egyeztetések eredményeképpen azt állapították meg, hogy az értékek feltárása és bemutatása akkor lehet még hatékonyabb, ha az összefogással valósul meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat idén is – akárcsak a korábbi években – ennek a gondolatnak a jegyében szervezte a megye és a települések népszerűsítését a HUNGEXPO Utazás Kiállításon és Vásáron.

A március 2-tól március 5-ig tartó rendezvényen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat mellett Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, és a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. mutatkoznak be. A cél, hogy a látogatók minél jobban megismerjék a megyét és a településeket, akik erre az alkalomra helyi kézműves termékekkel érkeznek a kiállításra.

Az Utazás Kiállítás idei külföldi díszvendége Oroszország, így a látogatókat szamovárban főzött teával, a pavilonban a Vörös tér látványával fogadja. Gasztronómiai ínyencségekre is számíthatnak az érdeklődők, a színpadon a híres “guggolós” táncot mutatják be.

A rendezvény belföldi díszvendége Győr, míg a kulturális díszvendég a Pannonhalmi Bencés Főapátság.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: