Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Komiszár János festőművész olajképeket adományozott a megyei önkormányzatnak

A kilencvenes években a Hortobágyi Alkotótábor tagjaként festett, Hortobággyal kapcsolatos képeit vette át Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a művésztől. Komiszár János mintegy 120 önálló kiállítással büszkélkedhet, a debreceni Brassai Galéria vezetője, és műveiben keveredik a természet iránti tisztelete, szeretete valamint az elvont formákhoz fűződő vonzalma, ami – mint önmagáról megfogalmazza – szimbolikus-absztrakt egységgé áll össze.

A Hortobágyi emlék, az Öreg halász, a Hortobágyi „hungarikum”, valamint a Hortobágyi csikós és Az öreg csikós című festmények, amelyeket összességében másfél millió forint értékben zsűriztek, a debreceni Megyeháza belső terét fogja díszíteni a jövőben, s ahogyan a festő megjegyezte, a legjobb helyüket itt érzi, ezért adományozta a megyei önkormányzatnak azokat.

Bővebben a művészről IDE kattintva tájékozódhat az olvasó.

Képgaléria IDE kattintva tekinthető meg.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: