Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Saját faházait használhatja a megyei önkormányzat mostantól

A Hajdú-Bihar Megyei Vásárszövetség keretében megvalósuló programokon lehetősége nyílik a helyi termelőknek, hogy portékáikat minél szélesebb nyilvánosság előtt megismertessék. A vásárokon kiemelt szerep jut az értéktárak elemeinek, nemzeti értékeinknek, valamint a hungarikumoknak. Ennek tükrében a vásárokon helyet kapnak a települési értéktárakba és a Hajdú-Bihar Megyei Értéktárba felvett értékek, beleértve a külhoni értéktárak termékeit is. A vásárokon az értéktárakban szereplő értékeken kívül, a helyi közösségek életében fontos, a közösség szempontjából meghatározó, nagy népszerűségnek örvendő élelmiszerek, helyi gasztronómiai termékek, kézműves portékák is megjelennek.

Ezek színvonalas körülmények között megvalósuló értékesítéséhez most egységes kinézetű árusító faházakat vásárolt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A beszerzés költségét a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium a „Vásárszövetség létrehozása és működtetése” költségeinek fedezetére nyújtott 3.000.000 forint összegű egyszeri, vissza nem térítendő költségvetési támogatásból finanszírozta. A megyei önkormányzat – versenyeztetési eljárás lefolytatását követően – Tépe Község Önkormányzatával kötött vállalkozási szerződést 5 árusító faház elkészítésére, amelyeket már át is vett az önkormányzat vezetősége.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: