Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Átlagon felül tanuló sportolókat díjazott a megyei önkormányzat

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése 16 évvel ezelőtt, 2001-ben döntött úgy, hogy sportösztöndíjat alapít, hogy ezzel is támogassa mindazokat, akik felsőoktatási intézményben tanulnak és kiemelkedő eredményeket értek el mind a sportban, mind a tanulmányi eredményeikben. Az eltelt 16 évben több, mint száz sportolót tudtak támogatásban részesíteni. Ebben az évben további 7 fővel növekszik ez a szám. Az ünnepélyes díjátadást 2017. április 18-án tartották a debreceni megyeháza Bocskai termében.

Sportösztöndíjat kaptak:

Bakóczy András a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, nappali tagozatán, vegyészmérnök szakon tanul jelenleg. A DEAC sportolója, röplabdában. Edzője: Fodor Antal. Legfontosabb sporteredményei, a MEFOB-on, vagyis a Magyar Egyetemei Főiskolai Országos Bajnokságon 3. helyezést ért el, az NB I-ben 11. helyezett.

Gonda Daniella Csilla Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar anglisztika szakán nappali tagozatos hallgató.  A Hajdú-Gaboona-Debreceni Tollaslabda Club tollaslabdázója. Edzője: Mátyus Tibor. Legfontosabb eredményei: Eb csapat 9. hely, 2. hely Felnőtt (csapat), 3. hely MB (egyéni), 2. hely MEFOB.

Kiss Dávid a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán tanul, nappali tagozaton, általános orvos szakon. Szintén a DEAC-ban röplabdázik. Edzője: Fodor Antal. Legfontosabb sporteredményei, a MEFOB-on 3. helyezést ért el, az NB I-ben 11. helyezett lett.

Mihály Kata a Kerpely Kálmán Doktori Iskolában tanul, nappali tagozaton, doktori képzésen. A Debreceni Vívóklub sportolója, vívás, párbajtőr sportágban. Edzője: Serra Bendegúz. Legfontosabb sporteredményei, Világkupa 2. és 7. helyezés, OB-n 1. és 2. helyezett lett.

Pártos Zsófia a Debreceni Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakán tanul, nappali tagozaton. Ő is a Debreceni Vívóklub sportolója, vívás, párbajtőr a sportága. Edzője: Serra Bendegúz. Legfontosabb sporteredményei: OB junior 3. helyezett, Világkupa 3. helyezett, OB 4. helyezést ért el felnőtt csapatban.

Remete László a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán matematika szakon, nappali tagozaton hallgató.  A DEAC kiváló röplabdázója. Edzője: Fodor Antal. Legjobb eredményei: NB 1. 11. hely, valamint a Magyar Egyetemei Főiskolai Országos Bajnokságon 3. hely.

Szikszai Marcell a Debreceni Egyetem sportszervező szakának nappali tagozatos hallgatója. A DEAC röplabdázója. Edzője: Fodor Antal. Legjobb eredményei: 11. hely – NB I felnőtt és NB I junior 11.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA érhető el.

Szent-Györgyi Albert a sportról megfogalmazott gondolataival köszöntötte a sportolókat és edzőiket Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke, aki szerint a megyei önkormányzat álláspontja az, hogy a sportolók életében minden apró lépés fontos, és ami hozzásegíti őket a minél jobb eredmények eléréséhez, azt meg kell adni számukra. A megyei közgyűlés alelnöke kiemelte azt is, hogy a sportegyesületek, vagyis sporttal foglalkozó civil szervezetek kapcsán fontos az a szerep, ami a vidéki közösségek megtartásában, közösségépítő hatásában mutatkozik meg általuk. Azok a kiemelkedő sportolók és jó tanulók, akik ebben az ösztöndíjban részesülnek, pedig mindennek az élenjáró példaképei – tette hozzá Tasi Sándor, aki külön örömét fejezte ki amiatt, hogy idén a megyei önkormányzat emelni tudta ennek az ösztöndíjnak az összegét: minden személy 150 ezer forintban részesül ebben az évben.

Dr. Jávor András, a Debreceni egyetem általános rektorhelyettese elmondta, hogy az oktatási intézmény kiemelten támogatja a megyei önkormányzat sportösztöndíj programját, ami nemcsak kiváló sportolókat, de átlagon felül tanuló fiatalembereket segít. Jávor András külön említette azt a szerinte példaértékű együttműködést is, ami az egyetem, valamint a városi és a megyei önkormányzat között évek óta létezik.

Az ünnepi eseményen részt vett még Bernáth László, a megyei közgyűlés képviselője, valamint annak Jogi, Ügyrendi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, aki a sportösztöndíjak odaítélésében szintén szerepet vállalt.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: