Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bürokrácia csökkentés nemzetközi szakértők bevonásával

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló PURE COSMOS Interreg Europe projekt keretén belül április 11-12-én külföldi szakértői látogatást (Peer Review-t) szerveznek Debrecenben, amely során a szervezők szakmai véleményezést várnak a megyében feltárt problémakörök vonatkozásában a partnerrégiók szakértőitől.

A kétnapos rendezvény során a szervezők többek között megoldásokat keresnek a kis- és középvállalkozások (kkv-k) és közigazgatási szereplők közti kommunikáció javítására, a célcsoportok elérésének hatékony eszközeire, a vállalkozások informatikai tudásának, képességeinek erősítésére. Mindezek mellett kiemelt téma még a kkv-k által alkalmazott információtechnológiai eszközök/megoldások arányának javítása, valamint az e-kormányzati megoldások körének szélesítése – új témák, folyamatok, módszertan megismerése a partnerek jó gyakorlatai alapján.

A rendezvény első napján a német, olasz és spanyol szakértők a Miniszterelnökség Területi Közigazgatás Fejlesztéséért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, az országos és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága képviselőitől hallgattak előadásokat a hazai, illetve a megyei helyzetről, majd kerekasztal-beszélgetés formájában igyekeztek egyeztetni a problémákat és lehetséges megoldásokat.

A második nap délelőttjén a tapasztalatok, az előző napi beszélgetések, illetve az előzetesen megküldött információk alapján a külföldi szakértők mutatják be főbb megállapításaikat, ajánlásaikat, átvételre javasolt jó gyakorlataikat.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: