Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Egy fecske is csinálhat nyarat!

A Debrecenben működő Immánuel Otthon és Iskola nemcsak bentlakó, rászoruló, valamilyen fogyatékkal élő támogatottjai életét segíti, de Fecske Szolgálatán keresztül – amely az országos KézenFogva Alapítvány részeként működik – a velük otthon együtt élő, róluk olykor fél életükön keresztül gondoskodó családtagjaikat, szeretteiket is. A név is egy mozaikszó alkotás eredménye: FECSKE, azaz Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás.

Sokan ugyanis bele sem gondolnak mennyire sokat jelent egy ilyen ember számára, ha olykor rövidebb időre kiszakadhat a mindennapok monotóniájából, és kikapcsolódhat – mialatt szakember vigyáz a gondoskodásában lévő rászorulóra.

Ennek apropójából jótékonysági hangversenyt rendeztek az Immánuel Otthon és Iskola Fecske Szolgálata javára 2017. április 29-én a debreceni Református Kollégium dísztermében. A vendégek támogatói jegyekkel segíthették munkájukat, egyúttal a csodás zene és a törődés ilyetén megnyilvánulása örömöt okozott a meghívottak számára.

Vagy ahogyan Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke megnyitó beszédében megjegyezte, ez a rendezvény elsősorban arra hivatott, hogy egy kis napfényt, örömöt csempésszen mindazok életébe is, akik annyit segítik a rászorulókat.

A fotók rákattintva nagyíthatók. KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, látszik ezeken a fiatalokon, hogy bár bizonyos tekintetben hátrányt szenvednek a teljes élet elérését illetően, mégis szeretetben, boldogságban élnek. Egyúttal azt kívánta, hogy segítőiknek továbbra is legyen energiája a mindennapok hatalmas kihívásaihoz, áldozatvállalásuk folytatásához. Ehhez nyújtva segítséget a megyei önkormányzat részéről 100 ezer Ft-os támogatásban részesítő nyilatkozatot adott át az otthon képviselőjének.

Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezető igazgatója is a vendégek között volt, aki a motivációt és az elköteleződést emelte ki, amivel a szolgálat tagjai tevékenykednek, igyekezve áthidalni a meglévő problémákat is.

Az ünnepi műsor a Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar (Balogh József karnagy vezényletével) az idén 135 éve született és 50 éve meghalt Kodály Zoltántól, valamint Johann Strauss-tól adott elő műveket, illetve Sárközi Xénia operaénekes előadása színesítette az estét.

Az adománnyal segíteni szándékozók számára két hasznos információ:

– Fecske számlaszám: OTP Bank Nyrt. 11738008-20868907
– az Immánuel Otthon alapítványának adószáma: 19123350-1-09

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: