Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hétfőtől csütörtökig Debrecenben versenyeznek a legjobb pénzügyes középiskolások

A szakmai tanulmányi versenyek sorában különleges helyet foglal el a pénzügyi OSZTV (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny) mint az egyetlen, közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium által rendezett megmérettetés. Idén a fennállásának 160. évfordulóját ünneplő Bethlen, azaz a Debreceni Szakképző Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma pályázott és nyerte el a rendezés jogát. Így 4 napon keresztül Debrecen lesz – legalább is középiskolás fokon – az ország pénzügyi fővárosa. Az iskola kezdeményezése mellé egy emberként álltak a Szakképzési Centrum vezetői és munkatársai, a város és a megye önkormányzata és közigazgatása.

A négy napon át tartó tanulmányi verseny okozta stressz oldásaként gazdag programkínálat várja a fiatalokat: színház látogatás, éjszakai Aquaticum, flashmob a Város Napjához kapcsolódva, pusztakocsikázás a Hortobágyon, és tábortűz a Koppány völgyében.

Ambrus Ilona gazdálkodásért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg a hétfőtől csütörtökig tartó vetélkedősorozatot a megyei önkormányzatnak is otthont adó Megyeháza Árpád termében, aki egyúttal megköszönte a tanárok és a szülők áldozatos munkáját, hozzáállását a versenyhez, illetve kijelentette: akik itt vannak már mind győztesek, hiszen egy komoly tudás birtokosai – különben nem jutottak volna túl a korábbi, selejtező jellegű megmérettetéseken.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy Debrecenben mintegy 3500 munkahelyet teremtenek hamarosan az ideáramló hatalmas tőkemennyiségnek köszönhetően, és ezek a munkahelyek többek között ezekre a fiatalokra várnak, akik most ezen a nívós tanulmányi vetélkedőn részt vesznek. Ezért is fontos, hogy versenyképes tudás birtokába jussanak az iskolapadban.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA érhető el.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke reményét fejezte ki, hogy a későbbi életükben is meghatározó lesz a fiatalok számára az itt elért eredmény. A legfontosabb ugyanis, hogy szeressék majd amit hivatásként művelnek, emellett igyekezzenek abban a legjobbak lenni – akárcsak most ezen a vetélkedőn. A megyei közgyűlés elnöke megemlítette azt a 22 ezer vállalkozást is, amely megyénkben működik, s amelyeknek folyamatosan szüksége lesz a jó szakemberekre – magyarán a tudás kifizetődhet. Egyúttal a jövőre utalva Pajna Zoltán jelezte, hogy 2020 után olyan közvetlen brüsszeli források megszerzésére lesz lehetőség, amelyek úgynevezett lehívására a felkészült pénzügyi, gazdasági szakemberek képesek.

Kincses-Aigner Márta, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője az elmúlt tizenhárom évről beszélt, amely során Magyarország minden részén megfordult már ennek az országos szakmai tanulmányi viadalnak a döntője. Ebben a térségben először rendezik meg a legjobbak megmérettetését, s mint az osztályvezető elmondta, rengetegen jelentkeztek rá. Majdnem 500-an mutatták be tudásukat az elődöntőben és közülük került ki a debreceni döntő 70 legjobb fiatalja.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, nagy dolog ez a centrum életében, hogy egy ilyen nagyságrendű szakmai eseményt megszervezhetett. Tirpák Zsolt a jövő embereinek nevezte a debreceni döntőbe jutottakat, egyúttal győztesnek is őket, mert a szakképzést választották annak idején. A megszerzett pénzügyi tudás ugyanis nemcsak a munkájukban, de a mindennapi életben is nagy hasznukra válnak.

Csütörtök délután hirdetnek végeredményt a 2017-es pénzügyi OSZTV-ben, akkor kiderül, kik a legfelkészültebb pénzügyet tanuló középiskolás diákok Magyarországon.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: