Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jó kezekben van az ország: rendőrnapi kitüntetéseket adtak át

2017. április 21-én a debreceni Megyeháza Árpád termében Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte az elismerésre rászolgáló rendőröket, illetve rajtuk keresztül az egész magyarországi állományt.

A Rendőrség Napja alkalmából Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Emlékérmét”, “Hajdú-Bihar Megye Rendőre” felirattal Mosolygó Csaba r. őrnagy vehette át. A rendőrség állományában 1997 óta dolgozó Mosolygó Csaba kitüntetésének indoklásában többek között az szerepel, hogy nagy szakmai hozzáértéssel végzi munkáját, osztályvezetőként példaértékű a kapcsolata beosztottjaival, rendkívüli alapossággal és odafigyeléssel, valamint széleskörű tájékozottsággal végzi a dolgát.

A díjat Pajna Zoltán adta át az őrnagynak, emellett beszédében kiemelte, hogy nemcsak a magyar, de az Európai Unió himnuszát is büszkén hallgathatják a rend idén kitüntetett őrei. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy nemcsak a magyar társadalom egyre növekvő elismerésére, de idővel az unióéra is számot tarthatnak a magyar rendőrök áldozatvállaló munkájuk okán.

A megyei közgyűlés egy hét múlva értékeli a megyei rendőrség előző évi munkáját. Előzetesként Pajna Zoltán elárulta, igen elégedettek a statisztikákkal, de óva int attól, hogy csak a számokat, az adatokat nézzük. Érdemes ezek mögé tekintve az embereket, vagyis a sértetteket, az elkövetőket, és a rendőröket látni. Emellett fontos a statisztikában nem szereplő bűnmegelőző tevékenysége is a rendőrségnek, amit sokszor velünk, állampolgárokkal közösen végez.

A közbiztonság nemcsak önmagában véve fontos, hanem például a turizmus fejlődésére is akkor lehet számítani – folytatta a megyei közgyűlés elnöke -, ha nyugalmas, biztonságos célpont egy térség a turisták számára. Magyarország pedig ilyen terület. Köszönhetően többek között a felkészült rendőröknek, határőröknek hazánkban. Pajna Zoltán szerint a rendőrség fejlődése tetten érhető, egy évtizedekkel korábbi erőszakszervezetből olyan, a közösségért dolgozó szervezetté vált, amely felé bizalommal fordulnak az emberek Magyarországon.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a díjazottak méltatása mellett az elismerések átadását is elvégezte. Egyes esetekben azonban az adott települések vezetői is kezet fogtak a náluk szolgálatot ellátó díjazott rendőrrel, köztük Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere is. Az esemény végén pohárköszöntőt Rácz Róbert kormánymegbízott mondott.

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető.









hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: