Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

72 éve ért véget a II. világháború

A német katonai vezetés 1945. májusában írta alá a kapitulációt, ami a második világháború végét jelentette Európában. Debrecen több emlékhelyén koszorúztak politikai, egyházi és civil szervezetek ennek apropójából, amely eseményeken a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke, Tasi Sándor is részt vett.

A Medgyessy sétányon lévő 39-es gyalogezred emlékművénél (ez egy több kort felölelő egyenruhában magyar katonákat ábrázoló obeliszk, körülötte I. és II. világháborús emléktáblákkal) Papp László, Debrecen polgármestere mondott beszédet, tisztelegve mind a háborús hősök, mind a világégések katonai és civil áldozatai előtt.

Az ünnepi eseményen a debreceni és a megyei önkormányzat mellett a Fidesz és az MSZP is képviseltette magát, valamint több katonai, rend- és katasztrófavédelmi szervezet, illetve az orosz és a román konzulátus is, akárcsak civil megemlékezők.

A debreceni köztemetőben folytatódott a koszorúzás, ahol az orosz hősi halottakra emlékeztek egy-egy főhajtással, valamint  a virágkoszorúk elhelyezésével a krematórium mögötti oszlop-emlékhelynél.

A képek rákattintva nagyíthatók. KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA.



















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: