Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A kimagasló teljesítményeket jutalmazták Hajdúnánáson

A Hajdú-Bihar megye és a Japán Toyama tartomány között fennálló több mint három évtizedes együttműködésnek köszönhetően április 28-án, délután a hajdúnánási Bocskai Filmszínház adott otthont a 2016. esztendőben meghirdetett Toyamai Nemzetközi Gyermekrajz és Meseíró Pályázat díjátadójának.

A rendezvényen Pinczés István, rendező, Toyama-Debrecen Művészeti és Kulturális Szövetség vezetőségi tagja köszöntötte a megjelenteket, aki a több évtizedes kulturális kapocsról és annak hozadékairól, eredményeiről számolt be, s olvasta fel Yoshida Izumi professzor erre az alkalomra küldött levelét, melyben jókívánságait osztotta meg a pályázat résztvevőivel.

Az elmúlt 30 év alatt közel 2000 japán diák érkezett hazánkba, ezzel együtt a megyénkbe és mintegy 800 diák utazott ki Toyamaba – mondta Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, aki kihangsúlyozta: néhány nappal ezelőtt Hajdúnánásra látogatott Koizumi Hirosi japán színházi rendező producer, a Tojama Megyei Művészeti és Kulturális Szövetség elnöke, akinek meghívására a hajdúnánási Aranyszalma Ifjúsági Néptáncegyüttes táncosai idén novemberben mutatkozhatnak be több helyszínen is Japánban.

A rendezvényen közel hatvan Hajdú-Bihar megyei tanuló vehetett át elismeréseket.

FOTÓGALÉRIA IDE kattintva!





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: