Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A megyei önkormányzatról és a közigazgatásról tájékoztatták a moldáviai vendégeket

A Debreceni Egyetem TTK Földtani Intézete az ERASMUS + program keretében vesz részt egy olyan projektben, amelynek célja, hogy a Moldovai Köztársaság közigazgatásban dolgozó munkatársainak segítsen az uniós források felhasználásában. Ennek keretén belül a napokban több helyre ellátogattak, hogy hasznos információt gyűjtsenek

A nagyváradi tapasztalatszerzést követően május 23-án Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat látta vendégül a moldáviai csoportot, amelyet Dr. Kozma Gábor intézetvezető kísért el. Bulcsu László, a megyei önkormányzat alelnöke a Megyeháza épületét mutatta be, kiemelve, hogy jelenleg három intézmény is dolgozik benne. A megye felosztását, történeti hátterét követően a megyék, a megyei önkormányzatok országos szerepét is érintette köszöntőjében. Bulcsu László kitért a helyi termék megőrző és népszerűsítő, megyei kezdeményezésre létrejött Vásárszövetségre is, amely – más formában – a moldáv vendégek előtt sem volt ismeretlen.

Az EDC Debrecen városfejlesztési csoportvezetője, Dancs László előadása mellett Maczik Erika, a megyei önkormányzat területfejlesztési referense tájékoztatta a vendégeket több témát illetően.

Hajdú-Bihar megye, a megyei önkormányzat felépítése, feladatai, valamint az aktuális projektek bemutatása érdekesnek bizonyult a látogatók számára, akik aktívan vettek részt az előadáson.

Sokan nem tudják, hogy a 2010-ben megújított Magyarország Alaptörvényének hatályba lépése óta a régebben intézményfenntartó megyei önkormányzat funkciója jelentősen megváltozott, és jelenleg több más feladata mellett a területfejlesztés élvez prioritást.

Ezt követően az uniós sikeres források felhasználásáról is szó esett az előadások során.

A Moldáviából érkező közigazgatási munkatársak mindent egybevéve érdekes, hasznos információkkal gazdagodtak.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: