Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Érmellék fejlesztései fontosak a számunkra is

Érmihályfalva 2017. május 18-21. között rendezte meg az Érmellék legrangosabb fesztiválját, amely idén jubileumához érkezett, hiszen a 25. alkalommal tartották meg a Nyíló Akác Napokat. A hangulatos programok kísérőjeként a térség fejlesztéseiről szóló konferenciára is sor került – az Érmelléki Fejlesztési Ügynökség szervezésében –, amelyen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Pajna Zoltán, valamint Bulcsu László és Tasi Sándor alelnök és részt vett.

Nyakó József, Érmihályfalva polgármestere köszöntőjében a fesztiváli hangulat átadása mellett az együttgondolkodást emelte ki, mint fontos teendőjüket. A fejlesztési ügynökség részéről pedig Póti Csaba irodavezető mutatta be szervezete tevékenységét.

Dr. Székedy Levente, a Partiumi Keresztény Egyetem tudományos igazgatója azt a tervezett projektet ismertette, melynek célja kutatás elvégzése az Érmellék társadalmi-gazdasági fejlesztésének megalapozásához.

A továbbiakban Cseke Attila szenátor, Bihar megyei RMDSZ-elnök, Szabó Ödön képviselő, megyei ügyvezető elnök és Pásztor Sándor, a Megyei Tanács elnöke számolt be a szervezet színeit képviselő elöljáróknak az utóbbi hetek országos és megyei szintű politikai történéseiről, gyakorlati tennivalókra is kitérve.

Pajna Zoltán a fentiek kapcsán megjegyezte: az RMDSZ-nek jó csapata, jó szakemberei vannak, s a határ mindkét oldalán erős közösségekre van szükség, ezért, bár még korainak tűnik, már most készülni kell, akár közösen is, az EU 2020 utáni költségvetési periódusára.

TOVÁBBI KÉPEK IDE KATTINTVA!





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: