Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Katonás rendben ballagtak el a honvédiskola növendékei

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium végzős növendékei ballagási ünnepségét tartották 2017. május 5-én, Debrecenben. Az eseményen részt vett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is.

Az ágyúlövéssel felvezetett ballagás során a katonai iskola diákjait nemcsak tanáraik, oktatóik, de magas rangú honvédelmi, illetve közéleti személyiségek is búcsúztatták. Varga Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a fiatalokhoz szólva elmondta, hogy nem mindegy mit visz magával az elballagó diák az életbe az adott iskolából.

A Kratochvil Károlyról, az első világháborúban vitézkedő Székely Hadosztály parancsnokáról – később, 1921-től a debreceni vegyesdandár és katonai körlet parancsnokáról – elnevezett iskola szellemisége arra ösztönzi az innen kikerülőket, hogy az életben is megállják a helyüket.

Schmittné Makray Katalin, a Ludovika zászlóanya minőségében vett részt az ünnepségen. Az egykori tornász, a volt köztársasági elnök felesége édesapja és nagyapja is katonai iskolában tanult, harcolt a két világháborúban, ezért katonai kötődése jelentős. Mint elmondta reméli, hogy a most elballagó fiatalok közül minél többen maradnak ezen a pályán, és találkozik majd velük a tisztképzések során.

Berkecz Gábor, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója, valamint több meghívott vendég díjakat, elismeréseket adtak át az erre érdemesnek mutatkozó diákoknak. Többek között az a hat fiatal is oklevelet vehetett át Szeifert Imre tű. alezredestől, akik nemrég egy debreceni lakástűz során végeztek önkéntes, áldozatos mentőmunkát kimenőjük idején.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA! (Fotó: Koppányi Szabolcs) A honlap képei rákattintva nagyíthatók.

























hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: