Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kerékpáros utak hálózata alakul ki a megyében

A Kárpát-medencében a vízi utak vonalát is követve, meglévő és leendő kerékpár és kerékpáros utak fejlesztése, kitáblázása várható az elkövetkező két évben. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöki tárgyalójában tartott sajtótájékoztatón a Kormányhatározat által kijelölt útvonalak megyei szakaszairól, valamint hálózatba szervezéséről esett szó.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Bulcsu László alelnök, illetve az egyelőre még koncepcionális szinten meglévő fejlesztések két kidolgozó szakembere, Maczik Erika és Gonda-Magyar Andrea ismertette a nyilvánosságot a projekt jelenlegi állapotáról.

Mint megtudtuk, a Kormány által kidolgozott terveket a megyei közgyűlés részéről egy budapesti egyeztetés során kiegészítették lényeges részletekkel, így akár egy 500 km hosszúságra is kiterjedő kerékpáros úthálózat alakulhat ki Hajdú-Biharban. A megyei közgyűlés pár napja egyhangúlag elfogadta ezeket a szakmai javaslatokat.

Bulcsu László elmondta, hogy nagy részben ide tartoznak majd a Keleti-főcsatorna mentén végighúzódó töltések is, ezért a kerékpáros út elnevezés, de aszfaltozott kerékpárutakat is becsatlakoztatnak ebbe a hálózatba, amelynek elsődleges célja nem a közlekedéstechnika fejlesztése lesz, inkább konkrét turisztikai attrakciókat kötnek össze, fűzik fel a már meglévő és a majdan kialakítandó állomáshelyeket, érdekességeket egy végigjárható útvonalra.

A jelenlegi mintegy 170 km kerékpárút mellé TOP-os forrásokból 35 km-nyi további utak fejlesztéséről van szó, amelyek várhatóan Debrecen és Hajdúszoboszló, illetve szándék van rá, hogy Hortobágy központból kiindulva járják körbe Hajdú-Bihar megyét.

Pajna Zoltán elmondta, a lényeg, hogy az országos stratégiába kerüljenek bele ezek a megyei tervek, és a majdan átadott kerékpáros utak legyenek egymáshoz kötődőek, amelyek egyébként a határon is túlnyúlnak.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA.



GERINCVONALAK




VIZEK MENTÉN

ÖSSZETETT TÉRKÉP

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: